U TRI KORAKA

Znate li pravilno istući vrhnje za šlag?

03.12.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Ukusno vrhnje za šlag ide uz mnoge poslastice ili voće. No nije ga uvijek lako istući pa pročitajte savjete stručnjaka

Vrhnje za šlag ste istresli u posudu i tučete pjenjačom ili električnom miješalicom, ali ništa se ne događa? Olivier Kugler otkrio je za Fox News kako istući vrhnje za šlag u tri poteza.

1. Prvo i osnovno je da kupite vrhnje za šlag koje se radi pjenjačom ili električnom miješalicom te služi za ukrašavanje poslastica, a nije vrhnje za kavu. Za slađi šlag dodajte dvije žlice šećera.

2. Zdjela u koju ćete usuti vrhnje mora biti hladna, kao i samo vrhnje koje prethodno trebate čuvati u hladnjaku. Električni mikser odmah uključite na najjaču brzinu, a kada postane čvršće, smanjite na srednje jako i miksajte dok ne dobijete željeni šlag.

3. Ako vam se čini da ste pretjerali, dodajte još netučenog vrhnja i ručno promiješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu masu.