KAKO IH OSVOJITI

Znate li na što padaju žene?

23.04.2012 u 08:12

Bionic
Reading

Jednostavan kompliment više će razveseliti ženu nego seks, shopping ili čokolada

Komplimenti će bolje oraspoložiti svaku ženu od seksa, shoppinga, čak i čokolade, tvrdi novo istraživanje koje prenosi Daily Mail. Gotovo polovica od tisuću anketiranih Britanki u dobi od 25 do 45 godina rekla je da će se bolje osjećati zbog male

pohvale nove frizure nego  slasnih čokoladnih zalogaja. Trećina ih kaže da ih odjeća koja im dobro stoji može više motivirati od vruće noći u spavaćoj sobi. Naravno, kad su u pitanju cipele, jedna od 10 žena kaže da se osjeća bolje kad navuče svoje najseksi cipele.

Međutim, loša frizura ili svađa s partnerom može upropastiti cijeli dan. Istraživanje je naručila tvrtka Appletiser koja tom anketom započinje marketinšku kampanju 'Zaiskrite', a rezultati dokazuju da vrlo jednostavne stvari u životu mogu žene učiniti sretnima. Gotovo dvije trećine žena izjavilo je da ih lijepo vrijeme dovodi u vedro raspoloženje, a više od trećine kaže da ih može oraspoložiti kompliment ili lijepa SMS poruka.

Jedan stereotip se žilavo održao: predanost žena da izgledaju što bolje. Pažljiv odabir odjeće i dotjerivanje nemaju svoje razloge u taštini, nego su način da žena ojača svoje samopouzdanje te da se bolje osjeća u vlastitoj koži.

Potreba žena da izgledaju dobro toliko je moćna da se pokazalo da će više samopouzdanja dobiti zbog dobre frizure nego napredovanja na poslu, treninga u teretani ili izlaska s muškarcem. 'Živimo brzo i mnoge stvari ne možemo kontrolirati pa je prirodno da se fokusiramo na one stvari na koje možemo utjecati, a to je način na koji izgledamo', objašnjava terapeutkinja dr. Pam Spurr. 'Žensko dotjerivanje nije taktika kojom žele privući suprotni spol, nego način na koji postižu da se osjećaju sigurno u svojoj koži. Ako smatramo da naša frizura i lice izgledaju dobro, ako smo zadovoljni odjećom koju nosimo, taj će osjećaj imati dugoročne pozitivne učinke na naše samopouzdanje.'

U svijetu beskonačnih popisa zadataka koje moraju obaviti, 90 posto ispitanih žena reklo je da im raspoloženje može podići mali i spontani čin.

'Žene su često u svakodnevnom životu rastrgane između tisuću obaveza koje ne dopuštaju promjene u rutini, pa nije čudo da žude za spontanošću', dodaje dr. Spurr. 'Mijenjanje svakodnevnih navika pomaže nam da se osjećamo kao da živimo ispunjen život; to ne znači da morate krenuti na avanturističko putovanje, nego ponekad znači samo pola sata koje ste proveli na piću s prijateljicom s posla umjesto da ste otišli ravno kući', objašnjava Gaklle Deschamps, menadžer u Appletiseru.