VIŠE OD SEKSA

Znate li koliko često žene misle o modi?

08.06.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Žene misle o modi 91 puta dnevno, odnosno ukupno 30 dana godišnje. To je puno više nego što muškarci misle o seksu

Stara poslovica koja je tvrdila da muškarci misle o seksu svakih šest sekundi službeno je opovrgnuta prošlogodišnjim istraživanjem objavljenim u časopisu Journal of Sex Research. Zaključeno je kako prosječan muškarac na seks pomisli oko20 puta dnevno, a prosječna žena tek desetak puta.

Međutim, čini se da intenzivno i često razmišljamo o modi: na odjeću pomislimo 91 puta dnevno – što znači svakih 11 minuta i 23 sekundi!

Modnom komentatoru Marku Heyesu to je razumljivo: 'Zvuči puno, ali kada na to gledate logički, brojke imaju smisla. U usporedbi s periodom od prije 15 ili 20 godina, moda se duboko ukorijenila u današnjoj kulturi. Moda je svuda oko nas, od plakata do časopisa, na televiziji i internetu, da ne spominjem uspon celebrity kulture.'

'Češće razmišljanje o modi znači da ćete vjerojatno biti odjeveni bolje, a to je u mojim očima dobra stvar!'

Brojke koje prenosi Daily Mail rezultati su ankete koju je provela online trgovina Very.co.uk i u kojoj je sudjelovalo 1.000 britanskih žena između 18 i 25 godina. Ispitanice su zamoljene da zabilježe svaki put kad je njihova pažnja bila usmjerena na odjeću ili dodatke, od traženja po internetu, razgledavanja izloga, do pogledavanja odjeće koje nose druge žene.

Istraživanje je također pokazalo da ukupna količina vremena koje žene provode razmišljajući o modi dnevno iznosi sat i 19 minuta. To je 30 dana svake godine.