KORISNI SAVJETI

Znate li koje navike štete ljepoti nogu?

06.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Proljeće je tu, kao i laganija odjeća zahvaljujući kojoj će naše noge doći u prvi plan

S ljepšim danima kratke hlače i suknje opet u modi, a ako vas brine izgled nogu, nije sve izgubljeno. Prisjetili smo se nekoliko navika koje možda nesvjesno radite svaki dan, a koje ako ih se riješite, mogu pomoći da vaše noge zablistaju.

Cjelodnevno sjedenje
Ovo je nažalost navika koja je stvarnost mnogih od nas. Sjedenje usporava cirkulaciju i može utjecati i na nakupljanje tekućine, oticanje gležnjeva, do pojave proširenih vena (što pogađa oko 50 posto ženske populacije) pa čak i krvnih ugrušaka. Kako biste potaknuli cirkulaciju, svakih sat vremena prošećite se i protegnite noge.

Prekrižene noge
Suprotno uvriježenu mišljenju, to ipak direktno ne uzrokuje proširene vene. Može ubrzati pritisak na vene i utjecati na njihovo oticanje. Dakle, ako ste skloni razvoju proširenih vena na nogama, pokušajte križanje nogu svesti na minimum.

375576, 375904, 375749, 375905Zaboravljate na hidrataciju
Mnogi često zaboravljaju da i koža na nogama zahtijeva brigu. Stoga neka vam piling kože na nogama postane beauty rutina barem dva-tri puta tjedno, a noge mažite losionom za njegu svaki dan. Uvijek birajte preparate s hidratacijskim svojstvima.

Pogreške pri depilaciji britvicom
Aiko svaki dan brijete noge, morate biti vrlo oprezni i redovito mijenjati britvice i koristiti specijalnu pjenu ili gel namijenjenu brijanju nogu. Čim primijetite da se britvica istrošila, zamijenite je.

Njega ranica i ožiljaka
Ako imate posjekotine ili ranice na nogama, nemojte ih zanemarivati. Dezificirajte ih i stavite flaster. Ožiljaka na nogama često se teško riješiti, stoga nemojte biti nemarni. Kožu nogu njegujte sredstvima koja sadržavaju vitamin E kako bi vam koža brže zacijelila.

Savjet za kraj
Lijepo vrijeme idealno je za vožnju bicikla, a takva tjelovježba učinkovito oblikuje mišiće nogu (usput zateže i guzu). Za sat vremena umjereno brze vožnje biciklom sagorjet ćete 600 kalorija. Osim toga, vožnja bicikla utječe i na rad srca i pluća te pojačava zdravlje cijelog organizma! Osim toga, postoje ciljane vježbe za noge koje možete svaki dan napraviti i kod kuće (a oduzet će vam najviše pola sata). A ako ste disciplinirani, mali pomaci će se vidjeti već nakon tri do četiri tjedna, što je super stvar za daljnju motivaciju, zar ne.