MOŽDA NISTE SVJESNI

Znate li kako vas obrve čine starijima?

11.03.2015 u 08:48

Bionic
Reading

Posvećujete li dovoljno pozornosti svojim obrvama? One, baš kao i koža i kosa, stare i sve više odaju naše godine jer sijede te postaju sve rjeđe i slabije. No ima rješenja i za to

Obrve su vrlo bitan detalj na svakom licu, a dobro je poznato to da, kada su krivo stilizirane, mogu dodati godine ili narušiti ljepotu. Vizažisti ističu četiri osnovna problema vezana uz izgled obrva, promjenjiv s godinama.

1. Obrve koje postaju sve rjeđe
Baš kao što kosa gubi svoju bujnost, isto se događa s obrvama. Možda niste svjesni toga, ali prorijeđene obrve mogu vas postarati nekoliko godina.

Što napraviti: Nabavite specijalni puder namijenjen obrvama te njime popunite praznine i podebljajte luk. Četkicom nanesite puder za obrve (odgovarajuće nijanse, da ne bi izgledale previše umjetno) u smjeru rasta dlake, pažljivo ispunjavajući praznine. Na kraju ih začešljajte prema gore.

2. Vanjski dio obrva polako nestaje
Počinje se to primjećivati prvo na vanjskim dijelovima, a oni čine vrlo bitan dio luka koji očima daje mladenački izgled.

Što napraviti: Uz pomoć olovke produžite vanjski dio obrve. Prije nego što krenete s iscrtavanjem postavite olovku od vanjskog dijela nosa do vanjskog dijela oka – na mjestu gdje se spaja s olovkom obrva završava. Nakon što produžite obrve nanesite malo gela za kosu na njih kako bi se učvrstile, piše prevention.com

372764,372342,372516,3727203. 'Čupave' obrve
Neuredne obrve koje su se otele kontroli nisu nimalo lijep prizor i mogu smanjiti oči.

Što napraviti: Začešljajte ih prema gore i škaricama odrežite višak, odnosno dlake koje prelaze gornju liniju obrva. Na red zatim dolaze podivljale dlačice izvan luka! Ukoliko niste sigurni koji vam oblik obrva najbolje stoji, konzultirajte se s kozmetičarkom. Nakon što ih stilizirate redovito čupkajte dlake izvan obrva. Kako bi izgledale urednije, stavite malo gela na njih.

4. Sijede obrve
Nažalost, i ovo je neizbježan proces koji se događa na licu.

Što napraviti: Sijede dlake na obrvama možete pažljivo kamuflirati posebnom olovkom u odgovarajućoj nijansi. Ukoliko ih imate popriličan broj, zatražite da vam ih ofarbaju u kozmetičkom salonu. Stilisti ističu da su za što prirodniji izgled najbolje svijetlosmeđe nijanse.