ZLATNE GODINE

Znate li kad su muškarci najsretniji?

02.11.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Za muškarce se vjeruje da vole brze automobile, neobične avanture i vječni momački status, no čini se da ih u stvarnosti sretnima čine stabilnost, rutina i dugoročna veza. Najsretnija je faza života muškarca oko dobi od 37 godina kada se zastrašujuća kriza srednjih godina čini jako dalekom, a uznemirujuće tinejdžerske tjeskobe blijede u sjećanju

Do 37. godine muškarci obično postižu uspjeh u karijeri i zasnivaju obitelj, otkriva nova studija. To je doba kada se većina muškaraca sredi u sretnoj vezi te formira bliski krug prijatelja s kojima se druži. Zastrašujuća kriza srednjih godinatada se čini jako dalekom, a uznemirujuće tinejdžerske tjeskobe blijede u sjećanju. Čak 43 posto muškaraca očinstvo smatra posebnom i vedrom nagradom, te će nerijetko reći da je dan kad su postali očevi najsretniji u njihovu životu.

Studija, koju je naručila marka muške odjeće Jacamo, pokazala je da su među tri najsretnija trenutka u životu muškarca očinstvo, vjenčanje i pobjeda njihovog omiljenog nogometni kluba u prvenstvu, piše Mail Online. Ostali nezaboravni momenti su kupnja kuće ili automobila, prosidba partnerice i sveučilišna diploma. Stručnjaci kažu da su se ovi ključni momenti događaju najčešće u dobi od 37 godina, te da to objašnjava zašto tu životnu fazu nazivamo dobom sreće.

Phillip Hodson, iz Britanske udruge za savjetovanje i psihoterapiju, kaže da u bi bilo logično misliti da su muškarci sretniji kada su mlađi, zdraviji i u boljoj formi. 'S 37 godina dovoljno ste mladi da ne budete razočarani životom, što dolazi s krizom srednjih godina, no također ste dovoljno stari da biste razvili samopouzdanje, zaslužili poštovanje i autoritet, te imali osjećaj da ste nešto postigli u životu', objašnjava Hodson.

Kad je riječ o dnevnim aktivnostima, omiljeno jelo je ono što može izmamiti osmijeh na njegovo lice, slijede kupovina omiljenog DVD-a, odjeće i gadgeta, a druženje s prijateljima veseli 27 posto muškaraca. Istodobno, četvrtina će uživati u nevinom flertu, 22 posto raduje fina šalica čaja ili kave, a 20 posto razdragat će večera iznenađenja koju će mu skuhati žena njegovog života. Drugi su sretni kad pronađu vremena za čitanje novina, kad postignu novi najbolji rezultat na kompjuterskoj igrici ili jednostavno prime SMS. Romantični muškarci su najsretniji kada provedu vrijeme sa svojom partnericom, međutim, samo pet posto ih je sretno kad su u nazočnosti kolege.

Najbolji momenti u životu muškarca
1. Kad postanu roditelji (43 posto)
2. Vjenčanje (35 posto)
3. Pobjeda njihove omiljene sportske momčadi u ligi (18 posto)
4. Kupnja nove kuće (17 posto)
5. Osvajanje naslova reprezentacije na natjecanju (14 posto)
6. Prosidba partnerice (13 posto)
7. Diploma (9 posto)
8. Novi automobil (7 posto)

Dnevne aktivnosti koje vesele muškarce
1. Omiljeni ručak (29 posto)
2. Kupovina DVD-a, odjeće i gadgeta (28 posto)
3. Druženje s prijateljima (27 posto)
4. Nevini flert (26 posto)
5. Fini čaj / kava (22 posto)
6. Večera iznenađenja sa ženom koju voli (20 posto)
7. Vrijeme za čitanje vijesti (11 posto)
8. Osvajanje novog najboljeg rezultata na kompjuterskim igricama (8 posto)
9. Primanje SMS-a (pet posto)
10. Druženje s prijateljima putem društvenih medija (3 posto)