NOVA STARA METODA

Znaš li da se obrve mogu oblikovati i koncem?

13.04.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Lijepe i uredne obrve mogu dati sasvim novi izgled cijelom licu i tvojoj pojavi. Stoga je oblikovanje obrva jako važna stvar za mnoge djevojke. Obično ih uklanjamo pincetom, no sve je raširenije i čupanje obrva starim načinom – koncem

Čupanje obrva koncem posebno je popularno u Indiji i na cijelom Bliskom istoku. Ondje ovu vještinu svladavaju već i djevojčice koje imaju tek sedam godina. Mnoge djevojke koje su probale kažu da manje boli od uklanjanja pincetom te je savršeno za djevojke osjetljive kože. Dobra je stvar i to što se jednim potezom može ukloniti i više dlačica. Ako se odlučiš na ovakvo čupanje, znaj da će ti trebati nešto prakse dok ne uđeš i štos.

Također, pokazalo se da obrve čupane ovom metodom najsporije rastu, odnosno tek za četiri do osam tjedana. Koncem je moguće odstraniti i veoma sitne dlačice.

Radi se o tome da se komad konca ispreplete na poseban način i onda se pomoću njega čupaju obrve. Slijedi naše upute i svakako pogledaj video nakon teksta kako bi ti sve postalo puno jasnije i lakše.

Kako čupati obrve koncem?

1. KORAK

Odreži komad konca od 15-20 centimetara. Ovo ovisi i o tome koliko su ti veliki prsti, a svakako nije dobro ni da je konac predug ni da je prekratak.

2. KORAK

Konac presavij po pola, a potom krajeve zaveži u čvor.

3. KORAK

Između palca i kažiprsta obje ruke raširi konac tako da dobiješ oblik pravokutnika.

4. KORAK

Sada desnom rukom motaj konac oko osi oko pet-šest puta (za detalje pogledaj video).

5. KORAK

Ovakav konac stavi uz dio dlačica koje želiš ukloniti, s tim da je čvor koji se dobio omatanjem prislonjen uz dlačice koje želiš počupati. Pomicanjem kažiprsta i palca jedne i druge ruke čvor se skuplja i tako čupa dlačice. Treba raditi ujednačeno, odnosno kada na jednoj ruci raširiš palac i kažiprst, na drugoj ih treba približiti. Svakako pogledaj video iz kojeg će ti sve biti mnogo jasnije: