PREPOZNAJETE LI IH

Znakovi koji govore da vas kolege na poslu ne podnose

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 13.02.2017 12:54
  • Objavljeno 13.02.2017 u 12:54
svađa posao ured

svađa posao ured

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jako je važno imati dobre odnose s kolegama na poslu, ali i znati tko vas previše ne simpatizira

Nema ništa gore nego odlaziti na posao s grčem u želucu zbog loše atmosfere među radnim kolegama. Obično sami lako osjetimo kako nekome nismo simpatični, no ako imate dvojbi, promatrajte kako se kolege odnose prema drugima jer često znamo i pretjerati. Ako niste sigurni vodite li na nekoj tajnoj listi najantipatičnijih osoba u firmi, možda će vam pomoći ovih nekoliko jasnih znakova.

Vaše ideje predstavljaju kao svoje

Ako ste primijetili da su vaše ideje konstantno na meti krađe u uredu, ne treba previše filozofirati: niste baš mis simpatičnosti u firmi. Zapitajte zbog čega ste se doveli u takvu situaciju i što radite krivo. Bitno je povuci crtu ako to postane kroničan slučaj, objasnila je Lynn Taylor, autorica knjige 'Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behaviour and Thrive in Your Job' koja se bavi ovom temom.

Izbjegavaju komunikaciju

Pozdravljaju li vas kolege s kratkim pozdravom ili pak zastanu i razmijene s vama nekoliko rečenica? Ako se najčešće radi o prvoj opciji, nije teško zaključiti da im najvjerojatnije niste najomiljenija osoba u uredu. Isključuju vas i iz uredskih neformalnih razgovora ili se nikad ne šale s vama? Dodatno objašnjenje nije više potrebno.

Isključuju vas iz uredskih klika

Nikad vas ne zovu na zajedničku pauzu ili na druženje izvan posla? Ako imate dojam da ste se odjednom našli u sceni iz tinejdžerskog filma 'Mean Girls', i to među autsajderima, jasno je da im niste dragi.

Postavljaju se iznad vas

Ako imate kolegu koji se stalno postavlja iznad vas, a nije vam nadređeni, definitivno biste ga trebali izbjegavati ako zbog prirode posla možete jer mu niste nimalo simpatični.

Miniraju vaše ideje

Ni ne uspijete završiti rečenicu do kraja, a već su vas odbili? Što god da predložite, vaši prijedlozi ne nailaze na oduševljenje, a čak ih drugi kolege ponekad i ismijavaju? Ovo je također znak da niste dragi drugim kolegama.

Ne zanima ih vaš privatni život

Drugi kolege često pričaju o djeci ili hobijima, ali s vama o tome nikad ne raspravljaju? Istina boli, ali, da, nimalo ih ne zanimate, kao ni vaš privatni život.

Neverbalna komunikacija

Kolege kolutaju očima na vas, drže prekrižene ruke dok razgovaraju s vama ili ne dižu glavu kako bi vas pozdravili kad ulazite u ured? Mislim da je i vama jasno kako ste vrlo visoko na top ljestvici najnepopularnijih osoba na poslu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!