DA, MOGUĆE JE

Zlata vrijedni savjeti influencerica: Evo kako odjeća uvijek može izgledati skupljom nego što je

04.11.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Premda često možemo čuti savjet kako je nužno ulaganje u komade koji će trajati godinama, često je riječ o vrlo skupim odjevnim predmetima koje, iskreno govoreći rijetko tko si može priušititi

Naravno, tko ne bi želio imati skupocjenu Birkin torbicu koja je prava modna investicija no neosporna je činjenica kako tzv. bezvremenske komade s potpisom najpoznatijih brendova poput Chanela ili Diora tek rijetki si mogu priuštiti.

Ali to ne znači da zbog dobre i trendi odjeće trebamo bankrotirati: važno je i da nam dobro pristaju, uklapaju se u naš stil, da su načinjeni od kvalitetnih tkanina (u što većem postotku prirodnih ukoliko je to moguće) i nimalo nebitno da se u njima dobro osjećamo.

Influencerice s velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama: Marianne Smyth, Yatri Parabi i Aïda Badji Sané otkrile su nekoliko trikova uz pomoću kojih će svaka odjevna kombinacija biti skuplja.

nenadmašan i ove godine

Svi su stigli na Tjedan mode u Pariz, a pariški chic pokazao se u punom sjaju

Pogledaj galeriju

Ove dame su u stanju pronaći nevjerojatne komade po još nevjerojatnijim cijenama, a koji izgledaju luksuzno i otmjeno.

Marianne tako kaže joj je najvažnije da odjeća izgleda kao da je baš po njezinim mjerama.

'Ako neki komad ne pristaje mom obliku tijela onako kako bih ja to željela, koristim usluge svoje krojačice – to je moj tajni trik. Osim toga, ne volim svijetle boje - odjeća tamnijih nijansi uvijek izgleda skuplje, a takvi su komadi svestraniji jer idu savršeno uz sve što imate u ormaru', objasnila je.

Boja, kroj i tkanina, dodaje, igraju važnu ulogu kada traži one komade koji će izgledati puno kvalitetnije, kaže influencerica Yatri Parabi.

  • +10
Klasik s kojim nema greške: crni kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Ali ako je bitan jedan kriterij, to je kroj. Kad nešto pristaje i savršeno pada, ne samo da izgleda kao da je napravljeno samo za vas, nego ćete se i vi osjećati nevjerojatno u tome, što uvijek čini bitnu razliku. Ako se osjećate nevjerojatno u nečemu, onda ćete i izgledati nevjerojatno. Uvijek je dobro imati nekoliko omiljenih krojeva za koje znate da vam dobro stoje, a zatim nabaviti nekoliko takvih varijanti u različitim bojama. Veličina također igra veliku ulogu. Ponekad neki komadi izgledaju i osjećaju se bolje u manjim ili većim veličinama. Na primjer, kaput u nekoliko različitih veličina izgleda posve drukčije kad ga isprobate pa i to uzmite u obzir', dodaje ona.

Modna ikona Aïda Badji Sané ističe da je bitno pri kupnji high street komada uvijek tražiti varijante u neutralnim i jednostavnim bojama jer takva odjeća više chic, a plus je što se može nositi češće nego s odjećom s različitim uzorcima.

'Kad kupujem npr. jakne ili kapute uvijek se odlučim za malo veću veličinu jer tako odjeća izgleda elegantnije i skuplje. I moj savjet je da uvijek tražite vrhunske tkanine poput pamuka i vune', kaže ona.