VELIKA ODLUKA

Živite u grijehu? Veza će vam trajati duže nego bračna

25.01.2014 u 12:55

Bionic
Reading

‘Život u grijehu’ prije odluke o svadbi mogao bi biti ključan za dugotrajne veze

Novo istraživanje pokazalo je da zajednički život prije braka pridonosi vjerojatnosti da će par ostati zajedno barem osam godina duže od onih koji ne prakticiraju ‘život u grijehu’.

Naime, prijašnja istraživanja pokazala su da će parovi koji žive skupa prije braka vjerojatnije prekinuti ranije, no nove informacije pokazuju da tome nije tako te da je zajednički život važan za dugu vezu. Parovi koji prvo isprobaju zajednički život, najčešće završe u braku ako im veza potraje osam godina ili više.

‘Divlji brak je vrlo uobičajen. Mnogi parovi započinju zajednički život i njihove veze vrlo često traju duže od onih koji se odmah odlučuju na brak’, rekla je profesorica Audrey Light sa sveučilišta u Ohiju.


Otkriveno je i da žene koje upoznaju partnera u dobi između 24 i 28 godina imaju 52 posto više šanse ostvariti dugotrajnu vezu ako tome prethodi zajednički život. Ako pak upoznaju partnera u dobi između 30 i 34 godine, ta vjerojatnost penje se na 78 posto.

No, autori studije upozoravaju da se ovi podaci ne bi trebali koristiti za savjetovanje parova koji nisu sigurni trebaju li samo živjeti zajedno ili se odmah osigurati i na papiru, osobito zato što su iskustva na koncu ipak individualna.