PONOVNO U TRENDU

Ženska muška odijela za ženstveni look

02.04.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Muško odijelo za žene ponovno je u trendu. Nakon što je gotovo cijelo desetljeće bilo u drugom planu, klasične linije sofisticiranih ženskih odijela s hlačama ove sezone opet su 'must have'

Na prijelazu desetljeća, većina je žena u svojoj garderobi imala tek klasično crno odijelo s hlačama kao sigurnu opciju za svaku priliku. Sada se pak nudi cijeli spektar raznih varijacija na temu, a gotovo svaki se dizajner potrudio naći mjesto za odijelo u svojoj kolekciji. Modeli su razni, od odijela u stilu Melanie Griffith u 'Zaposlenoj djevojci', do onih mekih linija poput svilenih Chloé odijela u pidžama stilu, dvobojnih odijela Christophera Kanea ili pak seksi ženstvenih odijela kakve nude YSL i Stella McCartney.

Odijelo je omiljeno i u kolekciji Ralpa Laurena koji predlaže varijantu s dvorednim visoko kopčanim sakoom, ali i trodijelno odijelo od izblijeđenog trapera. MaxMara, Sportmax i Jil Sander nude nježniju verziju ženskog muškog odijela. Jil Sander tako predlaže ležerno šik laneno odijelo naglašenog struka, a u liniji Uniqlo odijela ukrašava epoletama i velikim našivenim džepovima. Dries Van Noten je za svoja odijela izabrao uzorke čije se boje međusobno 'tuku', a Celine predlaže dvobojna svilena odijela u kombinaciji ljubičastih hlača i sakoa u boji kože.




Kako nositi odijela

Uske hlače cigareta kroja nose se na visoke pete, a dužina hlača trebala bi dosezati malo iznad gležnjeva, tako da oni ostanu vidljivi. Sako bi trebao biti širi, naglašenih ramena.

Kratki sakoi izgledaju najbolje sa širokim hlačama.

Čipkaste i bluze od svile omekšat će formalnost odijela, a sportskim ćete ih učiniti ako se nose u kombinaciji jednostavnim T-shirtom.

Boja slonovače, bijele kave, kaki ili golublje siva najbolji su izbor boja za proljeće.

Za alternativniji look kombinirajte hlače i sako neusklađenih boja i/ili uzoraka.

Uložite u dobar remen koji ćete zakopčati preko sakoa.

Velika pismo-torbica vašem će odijelu dati glamurozniji izgled za večernje izdanje.

Ženska odijela muškog kroja odlično pristaju uz klasične 'muške' cipele, tzv. brogues, a možete ih kombinirati i uz malo čvršće balerinke.