ŽONGLIRANJE OBVEZAMA

Žene zadovoljnije ravnotežom između posla i obitelji

25.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Čak 60 posto žena izjavilo je da je sretno postignutom ravnotežom između obiteljskih i poslovnih obveza, dok muškarci još uvijek imaju problema s ispunjavanjem zahtjeva na oba fronta

Majčinstvo i karijeru, izgleda, nije tako teško uskladiti kako se čini i često govori. Većina žena tvrdi da su savršeno zadovoljne ravnotežom između profesionalnog i privatnog života. Šest od deset žena vjeruje kako imaju dobar poslovni-privatni balans, dok su istodobno muškarci manje zadovoljni kako se nose sa zahtjevima obiteljskog života i radnih obveza.


Rezultati su to britanskog Ureda za nacionalnu statistiku, piše MailOnline, navodeći kako se više od polovice zaposlenica u Velikoj Britaniji složilo da su postigle pravu ravnotežu između posla i obitelji.

Oko 13 posto žena slaže se da su posao i obitelj odlično uravnotežile, 48 posto ocijenilo je taj odnos dobrim, dok je četvrtina nezadovoljna načinom kako su rasporedile vrijeme. 53 posto muškaraca misli da su posao i obitelj dobro uravnotežili, dok 31 posto nije zadovoljno.

Autor studije Jill Kirby, koji se specijalizirao za obiteljske teme, kaže kako su žene uglavnom zadovoljne izborima koje čine u ovom trenutku.

'Žene su više zainteresirane da vrijeme provode kod kuće i često žele raditi skraćeno radno vrijeme kako bi više vremena provodile sa svojom djecom.'