PRAVA CIJENA LJEPOTE

Žene u toaletnoj torbici nose tisuće kuna

03.02.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Sudeći po sadržaju prosječne toaletne torbice prosječne žene, prirodna ljepota ne postoji. Za ljepotu se troši puno novca, a u torbicama se kriju tisuće kuna

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ženska kozmetička torbica sadrži prosječno 13 komada raznih beauty proizvoda koji stoje oko dvije tisuće kuna. Ne treba sumnjati je situacija kod nas bitno drugačija. Cijena beauty proizvoda je uglavnom ista, a Hrvatice su itekako poznate po svojoj sklonosti dotjerivanju.

Maskara se nalazi u gotovo svakoj toaletnoj torbici, ima je čak 95 posto žena. Omiljenu bočicu parfema sa sobom svakodnevno nosi 79 posto žena ispitanih u istraživanju, a prosječna cijena parfema je 250 - 500 kuna. 76 posto žena u torbici obavezno nosi puder, tek jedan posto manje i lip balzam, 69 posto ima i korektor, a 61 posto ruž za usne. Sjenilo u toaletnoj torbici ima 55 posto žena, eye-liner ili olovku za oči njih 47 posto, a lak za nokte 36 posto. Nađe se tu još raznih sitnica, među kojima i četkice za nanošenje šminke, bronzer i drugo.

Najdeblja je torbica žena od 18 do 25 godina koje nikamo ne idu bez nje, dok najskuplju toaletnu torbicu imaju žene od 35 do 44 godine.