KUĆNI RECEPT

Žena s najboljim tijelom otkrila tajnu dobra izgleda

22.04.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Prelijepa 50-godišnja Elle Macpherson izgleda senzacionalno, a čemu može zahvaliti svoju ljepotu, otkrila je u razgovoru za časopis Yours. Priznala je koji jeftin i neobičan kućni recept koristi za ljepotu, otkrila je i za čime žali te što joj je danas najvažnije kada je ljepota i njega u pitanju

Iako prema nekim procjenama ima 60 milijuna dolara, svjetski poznata manekenka i žena za kojom uzdišu mnogi Elle Macpherson prilikom njege koristi jedan vrlo jeftin i neobičan kućni recept. Naime, kosu osvježava perući je u pivu.

Lijepa 50-godišnja Elle, koja nosi nadimak 'The Body', poznata je po svojoj dugoj svilenkastoj sjajnoj kosi.

'Mama mi je uvijek govorila da perem kosu u pivu da bude sjajna', rekla je za Yours. I dok je taj mamin savjet slušala, žali što se, dok je bila tinejdžerica, nije bolje štitila od sunca. Sada pak savjetuje drugima da se klone sunca ili da se sunčaju odgovorno, jer sunce postaruje kožu i u današnje vrijeme prilično je opasno zbog melanoma.


'Sada mi je jako važno zaštititi kožu od sunca i žalim zato što mi to nitko nije rekao dok sam bila mlađa. Odrasla sam u sedamdesetima i tada sam na tijelo obilno nanosila dječje ulje', priznala je manekenka. Elle je inače nadimak 'The Body' dobila nakon poznatog snimanja za Sports Illustrateda svojedobno je bila i zaštitno lice jedne od najpoznatijih krema za zaštitu od sunca.

Njezine male tajne ljepote su te da gotovo nikad ne nosi visoke pete, uvijek nosi donje rublje u paru te svaki dan vježba sat vremena. Također smatra kako je potrebno jesti prema krvnoj grupi, ne gledati se često u ogledalo i redovito raditi piling tijela. Smatra i da je odmor nužan za ljepotu.

Otkrila je i kako vjeruje da svaka žena koja pije dovoljno vode dnevno i spava barem sedam sati mora izgubiti kilograme, izgledati i osjećati se bolje.

Kad je pak u pitanju tajna njezine ljepote, ističe nešto drugo.

'Moja tajna? Ljubav, smijeh… i moji super geni', kaže Elle dodajući kako se najbolje osjeća kada svojoj djeci čita priče.