HIT NIJANSE

Želite posvijetliti kosu? Evo što preporučuju stručnjaci

20.06.2019 u 07:56

Bionic
Reading

Čim krenemo ususret ljetu, mnoge se pripadnice ljepšeg spola odlučuju za svjetlije nijanse, a stručnjaci upozoravaju kako je najbolje postepeno i suptilno izvesti tu promjenu

Tko god je bio u fazi da je poželio radikalnu promjenu iz npr. brinete prošarane svjetlijim pramenovima u hit nijansu poput platinastoplave, kakvu ima Katy Perry, zna koliko je to riskantan put (i papreno skup).

Stručnjak za bojanje kose Josh Hogan objašnjava da vaša savršena nijansa nije toliko nerealan proces, no upozorava kako je najbolje držati se samo osvježavanja one postojeće.

'Umjesto da ljeti prolazite kroz dramatične promjene, radije samo osvježite nijansu koju trenutačno imate. Dodajte samo malo drame vašoj podlozi i to će biti sasvim dovoljno za svježi ljetni look', kaže Hogan.

  • +12
Hit nijanse plave Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako se bojite da vam neće dobro pristajati plava kosa, on ističe kako za svakoga postoji idealna nijansa koja ovisi o tenu, boji očiju, stilu i, naravno, boji koju trenutačno imate.

Dakako, plava kosa traži posebnu njegu pa se dobro opskrbite odgovarajućim preparatima kako bi bila njegovana i zdrava jer su posvijetljene vlasi ljeti izložene dodatnom isušivanju zbog sunca, soli i vjetra.

Dakle, ako ste u potrazi za novim ljetnim nijansama, evo koje biste trebali uzeti u obzir:

Medenoplava nijansa

Amanda Seyfried njeguje ovakvu nijansu plave koja je bogata, ali djeluje vrlo prirodno. Za slične su se nijanse odlučile i Lili Reinhart te Rosie Huntington-Whiteley.

Tamnoplava

Ovakve nijanse izgledaju vrlo prirodno i savršene su za ljeto. Nakon što je eksperimentirala s platinastoplavom Taylor Swift vratila se prirodnijoj nijansi, a ona joj izvrsno pristaje. 'Tamna plavuša' je i modna ikona Olivia Palermo, a koja je najbolji dokaz za to da i smeđookim curama dobro stoji plava boja kose.

ZA TRENDSETERICE

U potrazi ste za idealnom proljetnom frizurom? Evo koje su najpopularnije

Pogledaj galeriju

Créme plava

Ovakva nijansa idealna je za one koji vole hladne tonove, bez zlatnog odsjaja, ali opet ne previše posvijetljene boje poput npr. ledenoplave. Za ovu se nijansu odlučila lijepa Margot Robbie, kojoj ona ističe ten i plave oči. 'Savršena je to nijansa za ljeto jer nije previše zahtjevna za održavanje', smatra Sam Burnett iz salona Hare&Bone.

Platinastoplava

Nekad crvenokosa Kate Bosworth vratila se među plavuše i to hit nijansom koja joj odlično pristaje. Mnoge slavne cure, poput Karlie Kloss, Emme Roberts, Cate Bosworth, Jennifer Lawrence i Naomi Watts, vole ovu nijansu, a ona nije za svakoga.

Crvenkastoplava

Nijansa poznata pod nazivom strawberry blond ili crvenkastoplava, gotovo ružičasta, već je neko vrijeme veliki hit, a ova boja sjajno pristaje zvijezdi hvaljene serije 'Sluškinjina priča' Elisabeth Moss.

Pepeljastoplava

Glumica i trendseterica Sienna Miller voli eksperimentirati različitim nijansama plave, a izvrsno joj odgovara prirodna nijansa pepeljastoplave kakvu imaju i Kate Moss, Rosamund Pike te Nicole Kidman.

Ledenoplava

Kad se Katy Perry odlučila na radikalnu preobrazbu imidža, za mnoge je to bio šok, ali pjevačici ova upečatljivo ledenoplava boja sjajno pristaje. Bez razmišljanja tada se ošišala na vrlo kratku, dječačku frizuru koja joj je naglasila pravilne crne lica. Dove Cameron, Rachel McAdams i Gwyneth Paltrow također vole ovu nijansu koja najbolje stoji curama svijetlog tena i očiju.