ZA SVAKI STIL

Želite li promijeniti boju kose, ovo su hit nijanse koje će vladati ove jeseni

08.10.2019 u 07:57

Bionic
Reading

Iako su za mnoge najčešći odabir tijekom jesenskih ili zimskih mjeseci tamnije nijanse kose, trendovi nalažu raskošnu paletu u kojoj će i oni najizbirljiviji pronaći nešto za sebe

Zašto biste uvijek igrali na sigurno kad ove jeseni imate savršenu priliku isprobati nešto posve drukčije?

Bez obzira želite li se transformirati iz plavuše u brinetu, osvježiti look nekom bogatom čokoladnom nijansom ili patite za raskošnim crvenim bojama, ove jeseni ohrabrite se za promjene.

Pikantna crvena

Mlada glumačka nada Madelaine Petsch nosi upečatljivu nijansu crvene kose koja osobito laska osobama svijetlog tena. Radi se o bogatoj nijansi crvene pomiješane s toplim zlatno-narančastim tonovima.

Zlatna plava

Lijepa Blake Lively savršen je primjer hit nijanse zlatne plave. Kako biste postigli ovu boju, zatražite od frizera svjetlije pramenove gušće raspoređene oko lica. Ako imate tamniju plavu kosu, ovo je odličan način da osvježite boju i osvijetlite lice.

  • +2
Jesenske hit boje kose Izvor: EPA / Autor: PETER FOLEY

Bogata čokolada

Glumica i pjevačica Mandy Moore ('To smo mi') nosi ovu prekrasnu nijansu smeđe, naglašenu suptilnim, tek nekoliko nijansi posvijetljenim pramenovima, koja pristaje podjednako dobro i tamnijem i svjetlijem tenu. Kako bi se postigao najbolji rezultat, kosa mora biti njegovana i sjajna, stoga ne zaboravite nanositi hidratacijske maske jer pramenovi isušuju vlasi.

Prirodni balayage

Glazbena diva Beyoncé, iako voli eksperimentirati različitim nijansama, najradije se drži prirodnog balayage kojem je cilj stvoriti dojam da je kosa prirodno posvijetlila od sunca. Dakle, od frizera zatražite nekoliko nijansi svjetlije pramenove oko lica i u području prema krajevima kose kako ne biste imali problema s neugodnim korijenom kad počne izrastati. Ovo je savršen odabir za sve one kojima se ne da često ići kod frizera jer nema vidljivog izrasta.

Hladna smeđa

Plus size ljepotica Ashley Graham već je neko vrijeme velika obožavateljica ove raskošne nijanse smeđe koja nije ni pretopla ni prehladna. Ako su vam dosadili pramenovi i želite imati izjednačenu boju, nećete pogriješiti ovom bojom koja izgleda vrlo chic i pristaje svakom tonu kože.

JEDNOSTAVNE ZA ODRŽAVANJE

Savršena ljetna frizura koja pristaje svima: Bob frizure za svaki oblik lica

Pogledaj galeriju

Chic kesten

Svjetlije nijanse obično zahtijevaju redovitije posjete frizerskom salonu pa ukoliko želite manje zahtjevnu hit jesensku nijansu, isprobajte kestenjastu. Radi se o boji koja ima ponešto crvenosmeđe i mrvicu ljubičaste, a izgleda vrlo efektno, osobito na prirodnim brinetama koje žele osvježiti svoju kosu. Indijka Priyanka Chopra već je isprobala ovu nijansu koja je naglasila njezinu put, a važno je reći da se ona i na vrlo tamnoj kosi može postići bez korištenja izbjeljivača, objašnjavaju frizeri. Kestenjasti pramenovi odlično su rješenje ako želite samo dati života vašoj smeđoj boji.

Raskošna crvena

Crvene su se nijanse vratile u velikom stilu prije nekoliko sezona, a taj trend neće samo tako nestati ni ove jeseni. Stilisti kažu kako nećete pogriješiti ako se odlučite za nijanse tamnoljubičaste ili mahagonija poput Zendaye te tonove bakra ili bogate tamnocrvene nijanse. Ipak, prije nego se odlučite za ovu dramatičnu promjenu posavjetujte se s frizerom kako biste pronašli onu koja odgovara vašoj puti. Stilisti upozoravaju da se crvena boja najbrže ispire, stoga, ako imate takvu boju kose, morate je njegovati posebnim preparatima.

Jeste li za 'prženi kokos'?

Plava kosa s tamnim korijenom, kakvu ima holivudska zvijezda Margot Robbie, izgleda vrlo efektno. Na prvi pogled djeluje poput balayagea, no u ovom je slučaju kontrast puno blaži, zbog čega boja izgleda puno prirodnije. Tzv. nijansa 'prženi kokos' ujedno je trendi nijansa za sve one kojima se ne da stalno pohoditi frizerske salone.