redovita higijena ruku i prostora je na prvom mjestu

Zdravlje nema cijenu, ali dezinfekcijska sredstva su na 60% popusta

12.04.2021 u 09:16

Bionic
Reading

Već više od godinu dana živimo u svijetu kojeg zovemo „novo normalno“, u svijetu kada smo preko noći morali promijeniti životne navike

Jedna od temeljnih navika koju smo svi iz korijena morali promijeniti jest početi koristiti dezinfekcijska sredstva, ne samo za dezinfekciju ruku, već i svih površina koje nas okružuju.

Od samog početka pandemije koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija savjetuje redovito pranje i dezinfekciju ruku, kao i dezinfekcija prostora, kao jednu od najvažnijih mjera zaštite od koronavirusa.

Bitno je istaknuti činjenicu kako učestalo dodirujemo svoje lice, usne, nos i oči rukama, najčešće nesvjesno, a upravo je to način kako virus ulazi u naše tijelo. Zbog sprječavanja zaraze, redovita higijena ruku je na prvom mjestu.

Kako svakodnevno održavati higijenu ruku?

Naime, najčešće se tijekom dana nalazimo van svog doma – u autu, na poslu, u dućanu ili ljekarni, u prirodi i baš tada je prijeko potrebno dezinficirati ruke. Kako? Sapun i voda nisu uvijek pri ruci, a dezinfekcijsko sredstvo za ruke Acidex Acisept DZ 21 stane u svaku torbicu ili ruksak.

To je otopina na bazi alkohola od 70% s antibakterijskim djelovanjem, a osim u malom pakiranju od 100ml, dolazi i u tubi od 1000ml.

Posebnost Acisept DZ 21 je u tome što je to otopina za kiruršku higijenu i dezinfekciju te se preporučuje detaljno trljanje ruku kako bi ih što bolje dezinficirali. Acisept se zbog svoje kvalitetne formule koristi u širokoj medicinskoj upotrebi te ga možete pronaći u brojnim ordinacijama poput opće medicine, kirurške, ginekološke, stomatološke, itd., a čak se koristi i u dezinfekciji medicinske opreme.

Zašto se za dezinfekciju uobičajeno koristi upravo 70%-tni alkohol?

Dokazano je kako više koncentrirani alkohol uništava proteine na površini bakterije/virusa pa oni mogu stvoriti dodatni sloj koji predstavlja barijeru odnosno zaštitu protiv prodora samog alkohola u stanicu virusa i bakterije. Također, alkohol u koncentraciji od 70% sporije isparava i time dugotrajnije djeluje od onog s većom koncentracijom.

Bitno je znati kako je formula Acidex Acisept DZ 21 sredstva za dezinfekciju ruku nadopunjena s klinički dokazanim hidratizirajućim sastojkom – 1.35% glicerinom, tako da ne isušuje ruke, već on ostavlja puderasti osjećaj mekoće te za sobom ne ostavlja neugodan miris. Također je dermatološki dokazano da on ne izaziva alergijske reakcije.

Osim Acidex Acisept DZ 21, Ivacor je također sredstvo za dezinfekciju ruku protiv bakterija i virusa s mirisom limuna i sadrži 70% alkohola. Vrlo je jednostavan za primjenu što je još jedan od razloga zašto ga volimo – 3ml dezinfekcijskog sredstva treba temeljito utrljati u dlanove i prste.

A što je s prostorom?

Osim dezinfekcijskih sredstva za ruke, u domu ili na radnom mjestu, potrebno je imati dezinfekcijsko sredstvo za površine. Ivadez se pridružio Delmerion obitelji, a ističe se time što je biocidno sredstvo za dezinfekciju površina protiv bakterija i virusa sa 70% alkohola.

Vrlo je bitno da svakodnevno dezinficirate površine koje dodirujete tako da ih prvo očistite ukoliko je potrebno i uklonite prljavštinu, a potom dezinfekcijsko sredstvo raspršite s 30cm udaljenosti i ostaviti da se osuši.

Važno je biti zaštićen tijekom čišćenja prostora stoga nemojte zaboraviti imati masku i rukavice, prozračiti prostoriju, a krpe koje koristite u kućanstvu obavezno operite na 90°C. Nakon dezinficiranja radnih površina, rukavice i masku stavite u plastičnu vrećicu, a ruke dobro operite sapunom i vodom.

Dezinfekcijski asortiman pronađite na popustu od 60% na www.delmerion.hr.