GRICKAJTE S UŽITKOM

Zdravi čips kojeg se nećete moći zasititi

05.02.2015 u 13:15

Bionic
Reading

Vremenska prognoza za ovaj vikend najavljuje snijeg i hladno vrijeme pa su velike šanse da ćete se najradije utopliti te uživati u nekom dobrom filmu ili knjizi. Poželite li i neke grickalice, nemojte posezati za kupovnim i nezdravim varijantama, osobito ako možete napraviti jako fini čips od mrkve

Mrkva je bogata vitaminima A i C, ali i vlaknima te je prepuna antioksidanata koji su važni za prevenciju raznih bolesti poput karcinoma.

Osim što ćete na ovaj način imati ukusnu i zdravu grickalicu, nećete se ni jako namučiti jer vam za pripremu treba dvadesetak minuta.

Prema receptu popsugar.com, potrebne su vam dvije mrkve, malo maslinova ulja i sol, a budući da su one prirodno slatke, čips će biti i više nego ukusan te ima oko 70 kalorija, puno manje od onog klasičnog.

Priprema:

Narežite mrkvu na kolutiće, pokapajte ih uljem i posolite pa promiješajte, najbolje rukama. Rasporedite po papiru za pečenje tako da se ne dodiruju jer se inače neće ravnomjerno ispeći. Pecite ih na 180 stupnjeva Celzijevih do 20 minuta. Pri samom kraju provjeravajte ih češće jer lako zagore.