PRIPAZITE

Zbog ovih grešaka u šminkanju izgledate umorno

26.02.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Jeste li kad razmišljali da u nečemu griješite kad se radi o svakodnevnoj make-up rutini

Složite ćete se da čuti komentar u stilu 'Baš izgledaš umorno!', nije baš ugodno za čuti. Ali ne brinite, uz ove savjete dobit ćete sigurno puno komplimenata za odličan izgled.

Greška broj 1: Zaboravljate na hidrataciju
Ako vam je koža suha, ten će biti umoran i suh. Zato prije no što se počnete šminkati i nanositi podlogu, nemojte zaboraviti nanijeti kremu za hidratizaciju kože. Dobra je ideja koristiti sredstva koja sadržavaju UV faktor jer mnogi zaboravljaju da štetne sunčeve zrake djeluju i zimi. A svi znamo da UV zrake mogu postarati kožu.

371058, 371176, 371037, 371144Greška broj 2: Podloga za lice
Koristite li previše ili premalo podloge za lice, činite veliku pogrešku. Ako nanesete samo maskaru bez podloge, koža može izgledati umorno i pomalo isprano, ali ako je pak podloga previše teška, to može još više naglasiti bore ili crvenilo, akne i dr.

Mnogi često griješe i u odabiru odgovarajuće nijanse ili strukture pudera. Najvažnije je odabrati optimalnu podlogu koja će se stopiti s kožom i naglasiti moguće nepravilnosti. To nije lak zadatak, zato svakako isprobajte nekoliko vrsta podloga ili pudera koji su idealni za vaš tip kože. Podlogu ili puder isprobajte na donjoj liniji čeljusti ili na ruci prije kupnje, a ako niste sigurni u izbor, zamolite za pomoć u trgovini.

Greška broj 3: Ne koristite rumenilo

Ako vam stalno govore da izgledate umorno, možda je razlog u tome što ne koristite rumenilo - a trebali biste, piše goodhousekeeping.com. Upravo bljedilo stvar dojam umora pa zato svakako nanesite sloj rumenila na jagodice. Vizažisti ističu da nakon nanošenja pudera ili podloge ne zaboravite na tanak sloj rumenila. Jedan potez rumenila preko sljepoočnica, na čelu i bradu odlično će naglasiti cijelo lice. Odmah ćete izgledati svježije.

Greška broj 4: Previše obruba očiju
Ukoliko volite naglasiti oči olovkom za oči, budite oprezni s količinom. Naime, ako pretjerate, oči će vam izgledati manje i općenito ćete izgledati umornije. Osim toga, ako se niste naspavali, puno crnog eyelinera još više će naglasiti crvenilo očiju. Radije naglasite donju crtu olovkom u nijansi tamnijoj od boje kože ili bijelom olovkom kako biste otvorili pogled.

Greška broj 5: Ne osvježavate make-up tijekom dana
Razmrljana olovka za oči ili napola obrisan ruž? Zbog ovoga sigurno nećete izgledati kao najodmornija osoba na svijetu, naprotiv. Kad ulovite vremena, u svega nekoliko minuta možete osvježiti svoj izgled. Uklonite ostatke olovke, stavite malo korektora na problematična mjesta te počešljajte obrve. Ovo će biti sasvim dovoljno da izgledate ljepše i dotjeranije.