BOHO ŠIK

Zavodljiv modni trend pred kojim ćete pokleknuti

02.05.2016 u 07:22

  • +33

Neodoljive krpice u boho stilu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Posljednjih godina teško je bilo ne primijetiti odjevne komade inspirirane boho stilom koji jednako privlačno djeluju u zimskim i proljetnim varijantama. Ove sezone boho stil također nas neće zaobići, a brojni dućani svoje proljetne kolekcije već su nadopunili komadima koji slijede politiku ovog zavodljivog i avanturističkog stila

Boho šik, stil je koji se u modnim krugovima pojavljuje posljednjih dvadesetak godina. Ovaj stil uzeo je najbolje od ere hipija, boemskog stila odijevanja i romske kulture, a najprepoznatljiviji je po odjevnim komadima koji uključuju detalje poput resica ili etno motiva. Najčešće se govori o pastelnim i zemljanim tonovima boja koji krase većinu odjevnih komada i modnih dodataka.

Trapezice, predimenzionirane haljine i gomila sitnog nakita s etno detaljima koji su činili modni pečat ere hipija danas su dijelom stila boho. Uz hipijevske modne karakteristike, boho si je priskrbio si je značajke boemskog stila odijevanja koje uključuju veliku odjeću, marame i cvijeće u kosi.

Osim što ga njeguju brojne trendseterice, zaljubljenice u provođenja ljeta na glazbenim festivalima često se mogu ugledati upravo u odjeći ovog stila. Za učestalu modnu naviku festivalskih posjetitelja švedski div H&M nedavno je lansirao kolekciju imena 'H&M Loves Coachella' stvorenu u suradnji s poznatim američkim festivalom. Silom prilika, festivalsku modu počeo je predstavljati stil boho, a H&M-ova kolekcija toj činjenici itekako govori u prilog.