LUKSUZ S POTPISOM

Zavirite u dom slavnog dizajnera

30.11.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Poznati svjetski dizajner Azzedine Alaia, čije kreacije obožavaju ljubitelji mode diljem svijeta, svoj dizajnerski dar primijenio je i na uređivanje interijera te je u najam ponudio tri prekrasna stana u pariškom Maraisu

Smješteni tik do njegovog ateljea, tri stana koje iznajmljuje dizajner Azzedine Alaia ukusno su i modreno uređeni te bi zadovoljili potrebe i najzahtjevnijih fashionista, a svojim izgledom podsjećaju kao da su 'iskočili' sa same naslovnice magazina. Azzedine Alaiae iznajmljuje jedan jednosobni te dva dvosobna stana, a svaki se prostire na više od stotinu kvadratnih metara.

Smješteni u povijesnom dijelu Pariza, Maraisu, stanovi se nalaze u zgradi koja datira iz 18. stoljeća, a sam interijer stanova je uspješan spoj modernog i tradicionalnog. Sav namještaj u stanovima potječe iz privatne zbirke samoga Azzedine Alaiaja, a od reda su svi remek-djela poznatih dizajnera kao što su Jean Nouvel, Marc Newsom i Arne Jacobsen.

Osim vrhunskim dizajnerskim namještajem, stanovi imaju potpuno opremljene kuhinje te tehničke stvari poput printera, skenera, bežičnog interneta te plazma televizora. Početna cijena najamnine iznosi 450 eura, odnosno 3.373 kune za samo jednu noć, a za svakog dodatnog gosta cijena se povećava za 50 eura. Premda noćenje u stanovima Azzedine Alaiaja iznosi pravo malo bogatstvo, samo radi usporedbe noćenje u puno manjim i slabije opremljenim sobama slavnih hotela Ritz, Crillon i George V nosi od 650 eura i više.