NA ELITNOM OTOKU

Zavirite u 70 milijuna kuna vrijednu vikendicu Michelle i Baracka Obame

14.12.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Na otoku Martha's Vineyard smjestila se lukusuzna nekretnina u kojoj je godinama ljetovao bračni par Obama, a sada su je odlučili staviti u prodaju. Pogledajte kakav luksuz krije ovo vrijedno imanje

Martha's Vineyard desetljećima je sinonim mjesta na kojem odmaraju imućni Amerikanci. Zato ne treba čuditi što su upravo tamo svoju vikendicu prošnali neki od bivših američkih predsjednika. Jedan od takvih je Barack Obama koji je s obitelji godinama ljetovao na ovom divnom otoku nedaleko od Bostona.

Kako supružnici Obama već imaju dvije kćeri studentice koje svoje ljetne praznike radije provode s prijeteljima, Michelle i Barack odlučili su ovo luksuzno zdanje staviti u prodaju. Za svoje imenje traže 11 milijuna dolara (otprilike 70 milijuna kuna).

  • +9
Vikendica obitelj Obama na otoku Martha's Vineyard Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Vilu je projektirao arhitektonski ured Brandenburger Taylor Lombardo iz San Francisca te krije uglavnom prostorije za odmor i zabavu- dvije stvari koje se očekuju tijekom ljetnih mjeseci.

Glavni dio kuće namijenjen je vlasnicima, a tu su dva krila za goste, dok se u cijeloj kući nalazi ukupno sedam spavaćih soba i devet kupaonica. Osim toga tu je prostrani dnevni boravak s izlazom u vrt, ali i terasu na kojoj je smješten bazen.

Da ovo nije isključivo ljetna kuća, dokazuje veliki kamin nasred dnevnog boravka, koji u hladnije mjesece nudi ugodu i toplinu.

Prostrana kuhinja sa spremištem za hranu, formirana u kružnom obliku s pomoću otoka na sredini, velika blagavaonica.

Posebnost kući daju goleme staklene stijene koje su omogućile izlaze na gotovo sve strane kuće, a ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim je privatni izlaz na more, gdje se nudi mogućnost sidrenja broda.