BLISTAVA PUT

Zaustavite pojavu tamnih mrlja na licu

03.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon bora, hiperpigmentacije su drugi najčešći razlog zbog kojeg izgledamo starije nego što jesmo

Od štetnog utjecaja sunčevih zraka treba se štititi i zimi

Za boju naše kose, kože i očiju zaslužan je pigment melanin koji proizvode posebne stanice, melanociti. Kad te vrijedne stanice pretjeraju s njegovom proizvodnjom, izazovu pojavu nepravilnih mrlja i gomilanje pjega, i to na najizloženijim dijelovima lica i tijela, po čelu, obrazima, dekolteu, nadlanicama…

Kako je UV-zračenje najveći uzročnik hiperpigmentacija, učinite sve što je u vašoj moći da se zaštitite od štetnog utjecaja sunčevih zraka koje je prisutno čak i za najoblačnijih zimskih dana. Počnite koristiti kreme i pudere sa zaštitnim faktorima, poput nove svestrane BB kreme Nivea sa SPF-om 10. Ona istodobno hidratira, djeluje protiv bora, prikriva nepravilnosti, štiti i njeguje kožu.

Kako se čak 80% žena u dobi od 30 do 50 godina žali se na preuranjene staračke i smeđe pjege od sunca, kao i na one koje su posljedica akni, francuski dermokozmetički brend Vichy lansirao je Idéalia PRO. Riječ je o inovativnom hibridu između seruma i fluida koji učinkovito biše hiperpigmentacije već nakon mjesec dana kontinuiranog korištenja.

Još jedan francuski 'apotekarski' brend Topicrem razvio je White Result, čitavu liniju proizvoda za izbjeljivanje. Serum, dnevni koncentrat i noćna korektivna krema sadrže tri sastojka koji blokiraju sintezu melanina i sprečavaju njegovu pojavu na površini lica u vidu pjega.

Tamne mrlje i neujednačenu boju puti možete tretirati i superserumom L'Oréal Paris Youth Code Luminize. Već nakon tjedan dana korištenja, ta koncentrirana njega na bazi Andersenove tekućine i tehnologije Lumi-Gen vidno ujednačuje diskoloracije i kožu čini blistavom. Ove i ostale proizvode za izbjeljivanje puti potražite u našem Izlogu.