EMILIJA KOKIĆ:

'Zatvorenih očiju je sjajno, otvorenih šokantno'

12.05.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Dobili smo ovogodišnju pobjednicu Eurosonga - Austriju. Dok se svi se pitaju je li riječ o pobjedniku ili pobjednici, naši predstavnici hvale odličnu pjesmu i pjevanje

Bradata transvestitska zvijezda Conchita Wurst iz Austrije pobjednica je ovogodišnjeg natjecanja Eurosong koje se održalo u Kopenhagenu.

Mišljenja su, naravno, podijeljena, no naši predstavnici Eurosonga slažu se u jednome – pjesma je odlična.

Emilija Kokić pobjednica je Eurosonga 1989. godine. U tome je uspjela i bez brade pa je rado komentirala ovogodišnju pobjednicu.

'Pokušavam dojmove svesti u jednu rečenicu, ali ne ide mi. Stvarno nemam predrasude oko gay populacije, ali moj dojam je bio sljedeći. Kada sam slušala pjesmu zatvorenih očiju, bila mi je odlična, a kad bi otvorila oči, bilo mi je pomalo šokantno. Mislim da mi estetski nije bilo prihvatljivo, ali ipak baš je to ono što mi je uhvatilo pažnju. Njegova je poruka bila jasna, da trebamo prihvatiti različitost te da moramo svako biti tolerantniji. U tome je uspjela. Odlično je pjesma otpjevana, u tome nemam nikakve zamjerke. Mislim da je taj skandalčić dobar PR, ali pomaže to što je kvaliteta ipak u prvom planu. Moram pohvaliti bogatu produkciju koja je ove godine sve to dodatno podigla. Svojim izgledom samo je privukla maksimalnu pozornost. Jedno je sigurno, i da zanemarimo izgled pjevačice, pjesma bi opet pobijedila. Super pjeva, pa više nije samo karikatura, cirkus ili kič, nego prava kvaliteta', rekla je Emilija.


Sanja Doležal išla je na Euroviziju 1987. s Novim fosilima 'Ja sam za ples', a ove godine nije pomno pratila natjecanje za pjesmu Europe.

'Iskreno, slabo sam pratila ove godine pa nisam vidjela sve pjesme. Nisam dovoljno upoznata da bih mogla komentirati', rekla je Sanja Doležal.

Jacquesu Houdeku također se sviđa pobjednička pjesma.

'Bradom je skrenuo potpunu pozornost na sebe, ali bitno je da je pjesma stvarno kvalitetna. Tko smo mi da sudimo što je drugačiji, a što se pjevanja tiče, nemam mu se što zamjeriti', rekao je Houdek kojem brada nije smetala.