MISLE DA SU IZNAD DRUGIH

Zašto uspješni muškarci varaju žene?

10.08.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Zašto uspješni muškarci varaju svoje lijepe žene o kojima sanjaju mnogi drugi muškarci? Nisu li im one dovoljne? Sudeći prema mišljenju stručnjaka, baš i ne

Ovih je dana u središtu zanimanja svjetske javnosti prevara nogometaša Petera Croucha. On je svoju prelijepu suprugu prevario s prostitutkom. Crouch, dakako, nije jedini koji je to učinio. Među ostalim, svijet se čudio i Ashleyju Coleu koji je prevario svoju lijepu i poznatu suprugu Cheryl. Zašto muškarci varaju svoje lijepe i uspješne žene o kojima sanjaju mnogi drugi muškarci? Nisu li im one dovoljne?

Upravo tim se pitanjima ovih dana bave britanski mediji. Stručnjaci pojašnjavaju da poznati muškarci imaju drukčiju percepciju sebe. 'Poznati ljudi, pogotovo nogometaši, stalno su u središtu zanimanja javnosti. To im se događa od najranijih dana mladosti, pa s vremenom počnu misliti da su veličine koje su iznad moralnih standarda drugih ljudi', pojasnio je psiholog Colin Gill.

Prema njegovim riječima, poznati nogometaši, ali i svi ostali uspješni muškarci, žive u nekom svom svijetu i misle da se na njih ne primjenjuju normalna pravila. Oni, kaže Gill, misle da mogu raditi što god im padne napamet i ne vide ništa loše u tome.

'Je li žena s kojom varaju manje lijepa od njihovih supruga, njima je manje važno. Nekoga nešto privlači, tu je često odlučujući faktor opasnosti i adrenalina, a to može biti vrlo uzbudljivo. Sve u svemu, uspješni i poznati muškarci imaju puno više seksualnih ponuda od običnih muškaraca i iskorištavaju ih', zaključio je psiholog Gill.