BEAUTY SAVEZNIK

Zašto trebate početi koristiti micelarnu vodu?

27.12.2015 u 10:42

Bionic
Reading

Rođena iz nužnosti kao rješenje za oštru vodu iz slavine u Francuskoj, micelarna voda postala je dio svake beauty torbice Francuskinje od 90-ih. Taj multinamjenski proizvod jendostavno čisti, hidratizira i uklanja nečistoće i šminku korištenjem micelarne tehnologije

Micelari su male nakupine masnih kiselina koje upijaju ulja i prljavštine, a istovremeno otapaju nečistoće poput deterdženta za pranje suđa koje razgrađuje masnoću.

Nakon dolaska u druge dijelove svijeta, micelarna voda je brzo zaradila kultni status kao jednostavan proizvod s čudesnim rezultatima. Danas, sa sve većom paletom proizvoda od micelarne vode, njezina moć počela se shvaćati sve ozbiljnije. Zašto micelarna voda zaslužuje svoje mjesto u vašoj beauty torbici, pokušat ćemo vam objasniti kroz šest činjenica.

1. Micelarna voda nije prosječno sredstvo za čišćenje

Vaše uobičajeno sredstvo za čišćenje najvjerojatnije zahtjeva ispiranje, dok to nije slučaj s micelarnom vodom. Nakon korištenja ovog jedinstvenog proizvoda, jednostavno ga obrišite s blazinicom. Nakon što ste to učinili, vaša će koža prodisati i biti spremna za san i nove nanose make-upa.

2. Manji vremenski tijek beauty rutine

Ako ste uvijek u pokretu, pomoću micelarne vode rutinu njege kože riješit ćete u jednom koraku, lišavajući svoj ten brige i pažnje da treba zadržati zdravi sjaj.

3. Odličan izbor za osjetljivu kožu

Kako je micelarna voda prvenstveno nastala kao odgovor na oštru vodu iz slavine u Francuskoj, ona je savršen proizvod za osjetljivu kožu zbog nježnih sastojaka koji se posebno brinu o osjetljivom tipu kože.
Micelarna voda ne sadrži sapune, parfeme i alkohol, među ostalim štetnim sastojcima koji često potiču iritacije ili upale.

4. Zamjena za make-up maramice

Nakon cjelovečernjeg izlaska, korištenje maramica za skidanje šminke možda se čini primamljivo, no maramice kao čest izbor brojnih žena, u sebi uglavnom sadrže štetne kemikalije. Micelarna voda je jednako jednostavna i prikladna za skidanje šminka, a pritom dobronamjerna prema vašoj koži. Ako biste se mogli odvojiti od najdražih maramica za skidanje šminke, s micelarnom vodom u kombinaciji s blazinicama nećete pogriješiti.

5. Ispravljanje make-up pogrešaka

Savladavanje vještine nanošenja tuša za oči nije uvijek lako. Kako biste uklonili sitne greške prilikom nanošenja tuša, koristite micelarnu vodu kako biste dodatno dotjerali linije i uklonili greške.

6. Najbolji beauty suputnik na putovanjima

Umjesto putovanja sa sto bočica za njegu lica i uklanjanja nečistoća, u svoju beauty torbicu pospremite micelarnu vodu koja će sama učiniti sve što inače čini više beauty proizvoda. Osim toga, brojne micelarne vode koje se nalaze u ponudi, sadržavaju hidratantna svojstva.