STRUČNJACI SU ZABRINUTI

Zašto su žene nezadovoljne izgledom svojih vagina?

02.01.2014 u 12:31

Bionic
Reading

Statistike pokazuju da se sve veći broj žena odlučuje na operaciju genitalija, a stručnjake to zabrinjava

Sve više žena zabrinuto je zbog izgleda vlastite vagine jer ne izgleda onako kako bi, prema njihovu mišljenju, trebala izgledati. Najnovije istraživanje otkriva da žene koje razmišljaju o operaciji vagine, takve umjetno stvorene spolne organe smatraju normalnima i boljima od onoga što je stvorila priroda.

Statistike pokazuju da se sve veći broj žena odlučuje na operaciju genitalija. Sve one imaju predodžbu da vagine trebaju izgledati na određeni način, a ne shvaćaju, kako pojašnjavaju stručnjaci, da svaki ženski spolni organ izgleda različito i da je u tome ljepota.

I takve operacije, odnosno želje žena za promjenom izgleda vagine, rezultat su snažnog pritiska o važnosti izgleda i ljepota. Mnoge žene smatraju da im taj dio tijela nije lijep pa se odlučuju na vrlo invazivan zahvat.

'Trend porasta operacija vagina vrlo je zabrinjavajući. Čini se da kod žena postoji veliko nerazumijevanje o tome kako izgleda normalan ženski spolni organ. Žene bi to trebale svakako naučiti prije nego što se podvrgnu bolnim zahvatima', istaknula je znanstvenica Claire Moran sa sveučilišta Queensland.