DRASTIČNE PROMJENE

Zašto slavnim ljepoticama tako dobro stoji kratka kosa

09.08.2013 u 12:09

  • +11

Kratke frizure

Izvor: Društvene mreže / Autor: web.stagram.com/n/beyonce/

Bionic
Reading

Ovoga tjedna slavna pjevačica Beyonce pohvalila se novim, drastično drukčijim izgledom. Kao i mnoge zvijezde prije nje, Beyonce je svoju dugu kosu skratila te se odlučila za znatno kraću frizuru

Mijenjanje frizure može biti prilično velika promjena, posebice ako se radi o kratkoj, dječačkoj frizuri umjesto duge kose. Osim Beyonce, tijekom godina i mnoge druge holivudske zvijezde isprobale su tu kratku, nestašnu i pomalo dječačku frizuru.

Slavni frizer Andrew Barton, čije su klijentice zvijezde poput Kylie i Elle Macpherson, za Daily Mail objašnjava zašto ova frizura može pristajati gotovo svakoj ženi. 'Kratka je frizura, prema mome mišljenju, poput male crne haljine u modnom svijetu. S tom frizurom svaka žena može izgledati fantastično.'

Iako mnogi kratku žensku frizuru smatraju pomalo muškobanjastom, istina je da dobro ošišana i oblikovana frizura zapravo žene čini mlađima no što jesu, a osim toga, žene s kraćom kosom mogu izgledati mršavije, sitnije i seksipilnije.

'Jedna od najčešćih frustrirajućih zabluda o frizurama je ta da je duga ženska kosa ženstvena, a kratka nije. Drugi pak smatraju da kratka frizura dobro stoji samo ženama s izrazito lijepim i ženstvenim crtama lica. To je, naravno, istina, no mnogi ne znaju kako upravo kratka frizura može žensko lice učiniti ženstvenijim, a crte lica mekšima – bez obzira na izgled i godine. Kratko oblikovana kosa ističe oči koje se čine svjetlijima i većima, vrat se čini izduženiji, a vilica i jagodice profinjenijima', navodi poznati frizer te napominje kako je kratku frizuru izuzetno važno redovito održavati i njegovati.

Osim Beyonce, kratku kosu jedno su vrijeme furale i slavne ljepotice poput Sharon Stone, Emme Watson, Anne Hathaway, Charlize Theron i drugih, a stoji li im bolje kratka ili duga kosa, pogledajte u našoj galeriji.