PET LAKIH KORAKA

Zašto muževi varaju žene i kako ih spriječiti

20.01.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Iako je Helen Mirren nedavno izjavila da u braku nije potreban seks, seksolozi tvrde da nije potreban samo ako nemate ništa protiv toga da vas muževi varaju. A kako i zašto varaju, proučila je Helen Croydon za Daily Mail

Autorica kontroverznog bestselera 'The Sugar Daddy Diaries' proučila je zašto ustvari muškarci varaju svoje dugogodišnje žene i partnerice. Saznanja će Helen iskoristiti u svojoj novoj knjizi 'F The Fairytale' u kojoj istražuje suvremene modele veza kao alternativa braku.

Kako bi prikupila dovoljno informacija o temi, Helen je razgovarala sa stotinama žena i muškaraca te (pod krinkom) provodila vrijeme na portalu za nevjerne muževe Maritalaffair.co.uk.

Glavni razlog nevjere je, pomalo očekivano, seksualno nezadovoljstvo uvjetovano nedostatkom privlačnosti te prelaskom seksa u rutinu. Kako bi izbjegle tu situaciju, Helen savjetuje ženama da izdvoje vrijeme za seks jer, što više orgazama dožive, to će ih više željeti. Evo što još savjetuje:

1. Neispunjene potrebe muževa

Ovo je čest problem među friškim očevima i partnerima zaposlenih žena. Tu kolotečinu pokušavaju razbiti nečim novim, počesto van obiteljska četiri zida.

Što napraviti:

U vezama bismo se trebali osjećati voljenima i punim snage. Ako nije tako, bolje nam je samima. Zato se potrudite da se partner tako i osjeća. Prestanite voditi zabilješke tko je što napravio jer na duge staze to i nije važno. Svakodnevno izdvojite određeno vrijeme za međusobni razgovor. Dovoljno je i 15 minuta za vrijeme večere.

2. Voli vas, ali je nestalo napetosti

Iznenadilo me koliko mi je muškaraca reklo da vole svoje žene i ne razmišljaju o razvodu, ali žele nešto dodatno. Ne nužno seks, dovoljne mogu biti večere i druženja.

Što napraviti:

Pretjerana bliskost i familijarnost mogu ubiti strast u vezi, zato probajte maksimalno sačuvati vezu od turobne stvarnosti.


3. Partnerovi zdravstveni problemi

Kad zdravstveni problemi priječe jednom od partnera seksualne odnose, drugi zna pobjeći u tuđe zagrljaje. Mnogi parovi su se u takvim slučajevima dogovorili da partner ispunjava svoje seksualne potrebe van veze.

Što napraviti:

Ovdje je ključ – pristanak. Iako vi mislite da seksom ne varate partnera emocionalno, partner to možda ne gleda na taj način. Nema ništa loše u otvorenim vezama, no ne mogu se svi nositi s tim jednako.

4. Sindrom 'još samo jednom'

Vrlo čest sindrom kod parova pred brak koji krivo vjeruju da će im taj jedan izlet i sjećanje na njega biti dovoljni da budu dobri u braku.

Što napraviti:

Ako sumnjate da bi partner mogao potražiti taj 'zadnji put prije baka', potrudite se da razbuktate njegov seksualni apetit, a ne da ga utišavate. Natjerajte ga da vam govori o svojim seksualnim fantazijama i pokušajte ih ostvariti zajedno.

5. Oportunizam

Muškarac ili žena ide van grada na par dana te pomisli kako nitko neće saznati za izlet u tuđi krevet. Po mom iskustvu, osobe koje to naprave daleko od partnera, napravile su to i prije ili su razmišljale o tome.

Što napraviti:

Bolje reći što ne napraviti. Nemojte ga kontrolirati, pretraživati mu mail ili mobitel, prisluškivati telefonske razgovore. Previše kontrole samo tjera osobu od vas. Najbolja obrana od prevare je poštovanje.