IGRA BROJKI

Zašto je upravo ovo najpopularniji datum za vjenčanje?

04.10.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Parovi koji planiraju vjenčanje obično nisu baš oduševljeni da sudbonosno 'da' kažu baš u utorak u studenome. No 12. studenoga ove godine sasvim je poseban dan, a mnogi parovi pikiraju baš taj dan da zaplove u bračnu luku

Naime, datum toga dana bit će 12. 11. 2013., a budući da se na engleskom govornom području datum piše tako da se prvo navodi mjesec, zatim dan i godina, taj dan se piše 11/12/2013. što se brojnim parovima učinilo kao odličan datum za godišnjicu braka, iako to znači da će sudbonosno 'da' izreći u utorak.

Brian Beitler, izvršni potpredsjednik tvrtke David’s Bridal za Yahoo Shine kaže kako je subota i dalje najpopularniji dan u tjednu za svadbe, iako brojni parovi sve češće određuju određeni datum koji im nešto posebno znači te zbog toga organiziraju svadbe i radnim danima.

Beitler kaže kako je tvrtka za organizaciju vjenčanja u kojoj radi počela pratiti trendove u datumima za vjenčanje nakon što je 7. srpnja 2007. bio iznimno popularan datum te su se upravo za nj odlučili brojni parovi. 'Smatramo da su upravo nevjeste te koje priželjkuju neki poseban datum za svoje vjenčanje. Tako smo na primjer za 12. listopada organizirali više od 2.300 vjenčanja, a prošle godine na isti taj datum bilo je svega 350 vjenčanja', kaže Beitler.

Numerolog Julian Michael otkriva pak što skrivaju brojke tog, čini se, popularnog datuma: 'Postoji puno teorija o određenim brojevima. Ako pogledate 11/12/13, broj 11 stvarno je značajan. Možete ga vidjeti posvuda, a ljudi koji vjeruju u anđele, svaki put kada ga vide nešto zažele. No one koji se baš i ne razumiju u numerologiju obično određenom datumu privuče ponavljanje određene znamenke.'

Beitler smatra da će mnogo rezervacija primiti iduće godine 13. 12. 2014. (12/13/14) te predviđa povećan broj svadbi iako je prosinac inače relativno nepoželjan mjesec s obzirom na vremenske prilike.

Kod nas će takav sličan datum biti u prosincu, 11. 12. 2013. Tko zna, možda će upravo to navesti brojne zaljubljene parove da upravo tada kažu sudbonosno 'da'.