SVE ZA BEBE

Zašto je njega djeteta više od higijene?

28.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Tijekom previjanja, kupanja i njege bebine kože kroz osjetilo dodira razvija se poseban oblik povezanosti između roditelja i djeteta

Bebina koža čak deset puta tanja od odrasle i sklona je iritacijama i crvenilu

Često zanemarivano osjetilo dodira itekako je važno je najranijoj fazi dječjeg razvoja jer se na taj način razvija bliska povezanost između roditelja i bebe. Kako biste tijekom toga osjetljivog razdoblja bili sigurni da svome djetetu pružate najbolju njegu, doznajte na koje se proizvode možete osloniti.

U redizajniranoj njegujućoj liniji Nivea Baby, koja je razvijena u suradnji s dermatolozima i pedijatrima, nalazi se sve što bi moglo zatrebati vašem djetetu, od blage kreme s neutralnom pH vrijednosti, preko njegujućeg ulja, umirujućeg pudera i kreme za guzu do brojnih proizvoda za kupanje i vlažnih maramica.

Na hrvatskoj web stranici potraž ite Nivein Baby savjetnik za majke i one koje će to tek postati s jedinstvenim Baby Monitorom koji će olakšati praćenje razvoja vaše bebe, kao i vođenje evidencije o svim bitnim stvarima, poput prvog osmijeha i prvog koraka.

Kako je bebina koža čak deset puta tanja od odrasle, a pritom je izloženu vlazi, sklona je iritacijama i crvenilu. U bogatoj liniji njemačkog brenda prirodne kozmetike Weleda Baby&Kind nalaze se proizvodi na bazi eko-certificiranog nevena koji djeluje protuupalno i zacjeljujuće. Osim kreme protiv crvenila u području pelena, kremaste kupke, šampona i mlijeka, Weledino ulje za masažu beba može se koristiti i za njegu ispucale kože odraslih.

Za kožu sklonu pretjeranom isušivanju dermokozmetički francuski brend La Roche-Posay osmislio je nemasni balzam Lipikar Baume AP koji vraća izgubljene lipide i uspostavlja ravnotežu narušenom hidrolipidnom sloju. Praktični balzam u pakiranju od gotovo pola litre namijenjen je njezi vrlo suhe i atopiji sklone kože u beba, djece i odraslih.