KOLO SREĆE SE OKREĆE

Zašto je muškarcima važno da se bogato ožene?

28.01.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Prema novom istraživanju, u današnje vrijeme muškarcima je važnije da uđu u vezu s dobrostojećom ženom nego što je to bitno nježnijem spolu

Za razliku od prošlih vremena, kada je ženama jedini zadatak bio da se bogato udaju, danas se roditelji djevojčica više brinu o njihovoj karijeri i financijskoj neovisnosti

U sklopu proslave 200 godina od izdavanja poznate knjige 'Ponos i predrasude' slavne spisateljice Jane Austen, provedena je anketa u kojoj oko 38 posto roditelja sinova smatra da je njihovom potomku osigurana sigurnost ako pronađu bogatu ženu.

U anketi je od tisuću ispitanika oko 32 posto roditelja ženske djece smatralo da se njihove kćeri trebaju samo bogato udati i tako riješiti sve probleme.

Daily Mail piše da za razliku od 1813, vremena u knjizi Jane Austen, kada se djevojka samo trebala dobro udati, roditelji sada žele za svoje kćeri da budu samostalne i financijski neovisne.

Profesorica povijesti ekonomije na Oxfordu, Jane Humphries, zaključuje da danas djevojke ne love bogate muževe, već studentske stipendije koje će im osigurati obrazovanje i budućnost.