KRALJEVSKI ODABIR

Zašto je med tako dobar za kožu?

19.02.2013 u 11:23

Bionic
Reading

Sve što proizvode pčele, poput meda, matične mliječi i propolisa, ima iznimna ljekovita i pomlađujuća svojstva. Iskoristite ih!

Kozmetički proizvodi na bazi meda postali jedni od najtraženijih

Otkako je procurila vijest da se Kate Middleton uoči svoj kraljevskog vjenčanja podvrgnula pomlađujućim tretmanima na bazi pčelinjeg otrova, o medu su počeli svi 'zujati', dok su kozmetički proizvodi na bazi meda postali jedni od najtraženijih.

Med se stoljećima koristio za liječenje rana, a danas ima široku primjenu u kozmetičkim pripravcima zbog svojih antiseptičkih, antioksidativnih i hidratacijskih svojstava. Pčelinji 'derivati', poput matične mliječi, potiču obnovu stanica i kolagena, dok propolis djeluje protuupalno, što je itekako važna vijest za vlasnice osjetljive, alergijama i aknama sklone kože.

Grčki brend prirodne kozmetike Apivita koristi ljekovita svojstva meda i njegovih 'derivata', kao i certificirana organska eterična ulja, u svojim proizvodima za njegu kože i kose.

Tako Apivitina pjenica za čišćenje lica sadrži propolis, maslinovo ulje i lavandu primjerenu za njegu svih tipova kože, dok linija Propoline sadrži proizvode za njegu kose na bazi propolisa.

Francuski brend certificirane prirodne kozmetike Melvita već 30 godina gradi svoj uspjeh na blagotvornim učincima meda. Linija Apicosma počiva na patentiranom kompleksu tri vrste meda, što se pokazalo idealnim rješenjem za suhu i osjetljivu kožu. Oštećenu kožu usnica zacijelit će Melvitino sjajilo Lèvres de Miel, koje ih istodobno hidratira, štiti i uljepšava diskretnim sjajem.

L'Occitane je još jedan francuski brend prirodne kozmetike koji je nedavno lansirao limitiranu liniju proizvoda na bazi maslaca karite i meda. Osim kreme za ruke, pjenušavog gela za tuširanje, tu je i raskošna krema koja ovija tijelo kombinacijom hranjivog karite maslaca i blagotvornog meda. U Izlogu doznajte više o ostalim kozmetičkim proizvodima na bazi meda.