RECEPTI ČITATELJA

Zar ovo nije idealan bezmesni ručak

18.07.2013 u 08:21

Bionic
Reading

Želite li bogat, lagan i ukusan ručak? Predlažemo da probate povrtnu mješavinu u koju po želji, baš ako hoćete, možete ubaciti i komadiće mesa

Potrebni sastojci:
oko 1 kg mladog krumpira
1 veća dugoljasta tikvica
nekoliko mini rajčica
1 narančasta mrkva
1 žuta mrkva
1 žuta paprika
nekoliko šampinjona
1 glavica ljubičastog luka
nekoliko listova svježeg peršina
sol, papar, mješavina začina
nekoliko kapi maslinovog ulja


Priprema:
Krumpire ogulite i izrežite na manje komade. Tikvicu narežite na debele krugove, mrkvu na malo tanje krugove, papriku na tanke trakice, a šampinjone i luk na tanke ploške. Sve zajedno s ostalim povrćem posložite u lim na koji stavite papir za pečenje. Sve začinite solju, paprom i mješavinom začina te poškropite maslinovim uljem. Po želji možete preko povrća preliti i malo vrhnja za kuhanje (za puniji okus). Stavite peći u pećnicu.

Oni koji ne mogu zamisliti ručak bez mesa u ovu povrtnu mješavinu mogu dodati komadiće mesa po želji. Recept nam je poslala Ksenija Cajzek iz Varaždina.

Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.