MA, NEMOGUĆE!

Zar muškarci doista misle na seks svakih sedam sekundi?

01.07.2014 u 07:24

Bionic
Reading

O čemu razmišljate upravo sada? O obavezama na poslu, kućanskim poslovima, financijama, godišnjem odmoru ili – seksu? Ako ste muškarac, prema dosadašnjem vjerovanju, vjerojatno mislite na – seks. No je li to doista istina - misle li muškarci doista na seks svakih sedam sekundi?

Ako je za vjerovati tvrdnji koja kaže da muškarci svakih sedam sekundi pomisle na seks, to bi ukratko značilo ovo - 500 puta na sat i više od osam tisuća puta u otprilike 16 sati koje provedemo budni u danu. Stoga se svakako javlja sumnja u nju.

Osim toga, nema studija koje bi je poduprle. Naime ovaj se mit vrlo često pripisuje istraživanju na Institutu Kinsey, a stvarna istraživanja pokazuju da, iako muškarci vrlo često
misle na seks (i to znatno češće nego žene), svakih sedam sekundi ipak je pretjerivanje, piše details.com

Kada su znanstvenici s Instituta Kinsey pitali muškarce i žene koliko često misle na seks, 54 posto muškaraca izjavilo je da to čini nekoliko puta u danu, 43 posto nekoliko puta tjedno ili samo nekoliko puta mjesečno, a 4 posto muškaraca rjeđe od jednom mjesečno. U međuvremenu je 19 posto žena odgovorilo da pomisle na seks svaki dan ili nekoliko puta dnevno, 67 posto nekoliko puta tjedno ili nekoliko puta mjesečno, a 14 posto rjeđe od jednom mjesečno.

Treba napomenuti i da je spomenuto istraživanje uključivalo muškarce i žene svih dobnih skupina, što je drastično utjecalo na dobivene rezultate. Također, u studiji se kao odgovor nudi 'svaki dan ili nekoliko puta dnevno', što je poprilično velik raspon. I zadnje, ali ne manje važno, ispitanike je zamoljeno da na temelju samoprocjene kažu koliko često misle o seksu, pa je nemoguće ne zapitati se koliko je ta procjena točna.

Budući da ne postoji način na koji nekome zaviriti u misli i otkriti o čemu to pojedinci najčešće razmišljaju svaki dan, Sveučilište Ohio ovome je pitanju pristupilo posve drugačije. U istraživanju su sudjelovali ispitanici u dobi od 18 do 25 godina te su za potrebe prikupljanja podataka dobili ručni brojač kojim su bilježili svoje misli o seksu, hrani i spavanju.

Rezultat? Brojke su pokazale da prosječan muškarac u jednom danu pomisli na seks oko 19 puta, što u konačnici znači da pomisli na njega svakih sat vremena i 26 minuta. U usporedbi s ostalim mislima koje im se najčešće motaju glavom, prosječni muškarac razmišlja o hrani 18 puta na dan, a o spavanju 11 puta dnevno. Seks se pak nije pokazao kao žudnja broj jedan kod žena, pa su tako brojke pokazale da one razmišljaju o seksu prosječno 10 puta dnevno, na hranu pomisle 15 puta, a na spavanje 8,5 puta dnevno.