STATEMENT TORBA

Zaljubljenice u modu imaju novi predmet žudnje koji je već ponosno prošetala i Carrie Bradshaw

14.01.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Trendesetericama je dobro poznata ljubav Carrie Bradshaw prema njezinim torbicama, a nakon kultnog Fendijevog modela 'baguette', glavna junakinja HBO-ove serije 'I tek tako...' ima novi predmet žudnje koji svi sad žele

Kad se neka torbica pojavi na malom ekranu i to u hit seriji, posve je jasno da se radi o modelu koji ulazi u povijest.

Baš kao što je Fendijev baguette ovjekovječen u seriji 'Seks i grad', nova it torbica Carrie Bradshaw koju glumi Sarah Jessica Parker viđena u nastavku popularnog serijala, izazvala je poprilično zanimanje modnog svijeta.

  • +3
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Riječ je o nevjerojatno cool modelu Hourglass, torbici koja će svakoj kombinaciji, pa čak i onu najjednostavnijoj dati posebnost, a Carrie se odlučila za elegantnu varijantu bež boje, plod suradnje kuća Gucci i Balenciaga.

Ista je torbica zaludjela brojne trendseterice poput primjerice buntovnice Miley Cyrus koja je nosila Guccijev cvjetni model dok je reality zvijezda i poduzetnica Kim Kardashian izgledala fantastično u ružičastom od glave do pete i s upečatljivom torbicom zakrivljenog oblika sivkastih tonova.

Torba je nadahnuta upečatljivim baskijskim prslucima osnivača kuće Cristóbala Balenciage iz 50-ih, a njihov prepoznatljiv dizajn nadahnuo je 2019. Demnu Gvasaliju za ovaj statement model.

Dizajnirane su da nose na boku sa strane ili u ruci, a lijepa torbica osim Carrie očarala je i mnoge druge poznate trendesterice poput Hailey Bieber ili Tracee Ellis Ross.

  • +22
Kultne torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dakako, kultni brend ima puno iskustva kad se radi o it torbama: modeli City i Motorcycle početkom 2000-ih oduševljavali su modne ikone Kate Moss i Siennu Miller. Dizajnirane od strane tadašnjeg kreativnog redatelja Nicolasa Ghesquièrea ove torbice bile su poput svojevrsnih r'n'r 'sestri' hourglass torbice za koju modni znalci kažu kako će svojom popularnošću zasjeniti i uspjeh spomenutih modela.

Inače, kako su nedavno objasnili kostimografi serije Molly Rogers i Danny Santiago, u seriji 'I tek tako...' koristi se otprilike 3000 torbica, što popularnu seriju čini fantazijom luksuznih kupaca na malom ekranu.

Osim Guccijeve suradnje s Balenciagom tu su i torbice Judith Leiber, Sonie Rykiel, Paco Rabannea...

Rogers objašnjava kako je njihov pristup odabira torbica u seriji vrlo jednostavan. 'Koristili smo komade koji su se slagali s odjevnim kombinacijama. To je bilo najvažnije, a nevažno je čije su i odakle dolaze. Može to biti bilo što, samo da ide uz odjeću', kaže Rogers.

Osim toga, bilo je tu i vintage torbica iz osobne kolekcije SJP, koje će se također moći vidjeti u seriji.