MIA KOVAČIĆ:

'Žali bože novca za raskošne svadbe'

17.07.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Seksi voditeljica i dizajnerica svako se jutro diže u četiri sata na jutarnju šihtu na radiju, a na godišnji će tek u kolovozu

Razmažena, bahata, umišljena, zahtjevna... Ako tako zamišljate Miju Kovačić, najpoznatiju kao voditeljicu Nove TV, onda ste u krivu. Kako je ukratko opisati? Riječi svestrana, znatiželjna i pozitivna pale su mi na pamet već kod čvrstog stiska ruke. Uz diplomu produkt-dizajnera (dizajn predmeta usluga, interijera), Mia vodi lifestyle emisiju 'IN Magazin', zaštitno je lice za Replay, a svako jutro od šest do 10 sati s njom možete 'doručkovati' u emisiji 'Doručak s Mijom' na nacionalnoj radijskoj mreži Totalni FM koja je ujedno i krivac što među prvima korača svako jutro zagrebačkim ulicama.

'Ljeto mi je radno, tako da ni nemam osjećaj da je ljeto osim što su velike vrućine. Na godišnji odmor odlazimo u Ameriku na dva tjedna u kolovozu. Sigurno ćemo proputovati nekoliko gradova, a uvijek svratimo i u Miami', kaže Mia o zasluženom putovanju na koje će otići s dečkom Ivorom Vucelićem. Kažu da ljubav pokreće svijet, pa tako i Miju, kojoj je izgled kod muškarca na drugom mjestu.

'Ako mi se odmah ne trese tlo pod nogama, onda ništa iz toga. Voljela bih da se žene ne zadovoljavaju nečime što nije dobro. Vjenčanja zahtijevaju mnogo planiranja, a to nam danas ne dopušta tempo života. Jednog dana zamišljam malu svadbu, jer žali bože novca za raskošne svadbe! Meni je bolje otići na neko putovanje', kaže Mia, kojoj ni djeca nisu stran pojam. 'Imam tri divna nećaka, pa sam već postala majstor u hranjenju, trčanju za njima, mijenjanju pelena...'

Obožava djecu i ako je tako zapisano, sigurno će se jednog dana i dogoditi. Dotada, osim poslom, vrijeme krati putovanjima, malim ritualima i hobijima od kojih joj je omiljeno skijanje, dok se politikom i ne zamara previše. Cijeni Baracka Obamu, a Nadan Vidošević najzgodniji joj je naš političar, dok SDP-ovu saborsku zastupnicu Mirelu Holy smatra neobičnom i osebujnom osobom koja fura svoj đir i jednostavno je drukčija.

'Pratim politiku onoliko koliko moram. Gledala sam i lijeve i desne, plave i crvene... Ali na našoj političkoj sceni nisam vidjela nijednog uvjerljivog političara koji ima nešto drugačije u sebi! Kod nas političari graniče s vrstom celebrityja. Iskreno, ne znam za koga bih glasala na sljedećim parlamentarnim izborima. Mislim da danas možeš glasati za onoga tko će manje krasti', kaže Mia.

Cijeli intervju s Mijom Kovačić pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista.