ZA ŠKOLARCE

Zagrebački ZOO pokrenuo Eko akademiju

11.03.2015 u 13:33

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 2. ožujka, počeli su upisi u Eko akademiju – edukativno-zabavni program namijenjen školarcima od drugog do šestog razreda koji će se održavati u Zoološkom vrtu tijekom proljetnih praznika od 30. ožujka do 3. travnja

Eko akademija je edukativno-zabavni program namijenjen školarcima od drugog do šestog razreda, a održavat će se za vrijeme proljetnih školskih praznika u Zoološkom vrtu, od 30. ožujka do 3. travnja, u terminima od 8 do 14 i od 12 do 18 sati.

Eko akademija namjerava kroz igru obraditi važne teme za naš planet i upoznati djecu s važnim ekološkim pojmovima od zaštite prirode, biološke raznolikosti, održivog razvoja pa sve do očuvanja okoliša te ih poučiti zašto je važno sačuvati biljke i životinje.

Kroz eksperimente i praktične radionice djeca će saznati kako voda kruži u prirodi, koliko zapravo ima pitke vode na Zemlji, koje su posljedice onečišćenja vode te kako utječe na nas i naš okoliš. Klinci će također naučiti koji su problemi nastali zbog globalnog zatopljenja i otapanja ledenjaka.


S ciljem bolje budućnosti, djeca će saznati kako reciklirati papir, izraditi praktične predmete od starih boca, bačenih krpa i drugog otpada.

Osim svega navedenog, polaznike Eko akademije očekuje eko zabavnik i još mnogo igara, radionica i pokusa, a na kraju nezaboravnog dana sva djeca dobivaju povelju s kojom će postati pravi mali ekolozi koji će znati kako brinuti o prirodi i očuvati okoliš. Cijena ulaznice bit će 70 kuna, a u nju je uključeno vodstvo edukatora, užina, piće, slastica te sav pribor i materijal.

Više o cijelom programu možete pročitati na službenoj stranici Zoološkog vrta grada Zagreba