NAJBOLJE POGAČICE

Zagrebački slani scones

05.12.2016 u 09:08

Bionic
Reading

Iako najpopularniji u Velikoj Britaniji, scones, slatki ili slani, udomaćili su se diljem Europe. Tako su u Mađarskoj poznati kao 'pogača', a u Hrvatskoj kao 'pogačice'. Recept za najbolji scones ili pogačice prenose se s generacije na generaciju pa tako i mi prenosimo jedan takav s tradicionalnim President Zagrebačkim sirom

Sastojci:

230 g President Zagrebačkog sira
320 g oštrog brašna
4 velike žlice mlijeka Dukat i još malo za premaz
1 prašak za pecivo
3/4 male žličice soli
1/8 male žličice papra
80 g maslaca Dukat
pola šake sjeckanog vlasca

Priprema:

President Zagrebački sir izmiksajte s mlijekom u glatku pastu.

Maslac utrljajte u brašno pomiješano s praškom za pecivo, poslolite, popaprite, dodajte sjeckani vlasac i spojite sa sirnom smjesom. Smjesu spljoštite u disk i ohladite u hladnjaku desetak minuta.

Lagano ohlađeno tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini i režite krugove kalupima ili malim čašicama.

Pecite 10, 15 minuta na 180°C dok dno i vrhovi ne pozlate.

Gotove vruće pogačice poslužite s maslacem.

Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata