INFORMATIVNI VODIČ

Zagreb uskoro dobiva vlastitu USE-IT kartu

09.07.2015 u 15:07

Bionic
Reading

USE-IT turistički vodiči su neprofitni, informativni vodiči namijenjeni mladim putnicima u Europi, a zasad postoje u preko 50 europskih gradova. Krajem ljeta i Zagreb će se naći na toj listi

Projekt je pokrenula firma Darrer d.o.o., koja se godinama bavi promocijom Zagreba putem turističkih vodiča, a na ovom projektu firma surađuje s mladim volonterima.

Vodiči na mladenački način predstavljaju svoj grad turistima, dajući im savjete 'iz prve ruke' za provod u gradu, upoznavajući ih s manje poznatim mjestima, činjenicama i pričama o gradu. Zagrebačko izdanje je trenutno u pripremi, izlazak na tržište se očekuje u drugoj polovici rujna

PROJEKT 'USE-IT EUROPE'

Projekt je započeo s radom 2008. godine u Belgiji kao mrežna organizacija za kontrolu kvalitete izrade turističkih vodiča koje su mladi volonteri željeli izraditi za svoje gradove. 'USE-IT Europe' funkcionira kao neprofitna organizacija koja štiti brend USE-IT i pruža pomoć i savjetovanje lokalcima koji žele izraditi turistički vodič za svoje gradove.

-Vodiči su nekomercijalni, informativno-zabavni priručnici za mlade putnike za lakše snalaženje na boravku u nekom gradu.
- Pomažu turistima da se osjećaju kao lokalci, ali ne funkcioniraju na principu 'plati da se nađeš na vodiču', već izričito predstavljaju savjete lokalaca za boravak u gradu.
- Vodiči se distribuiraju u lokalnim i inozemnim hostelima, turističkim info centrima, info pultovima organizacije USE-IT u cijeloj Europi, na mjestima okupljanja mladih, itd.
- Sve informacije iz tiskanih izdanja dostupni su na iPhone aplikaciji 'USE-IT'

Više informacija o USE-IT vodičima možete pronaći na službenoj internetskoj stranici, kao i Facebooku