SAMO TOP SVJETSKE DESTINACIJE

Zagreb prvi put u prestižnim putnim vodičima

30.01.2014 u 21:30

Bionic
Reading

Za Zagreb ističu da je to ljubak glavni grad Hrvatske, izgrađen u austro-ugarskom stilu, pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija, a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad

Prestižni vodiči '501 Must-visit destinations' i '501 Must-visit cities' uvrstili su Zagreb u svoja popularna izdanja putnih vodiča o europskim i svjetskim destinacijama. Zagreb se prvi put našao u ovim popularnim vodičima koji se objavljuju od 2006. godine, a izdaje ih jedna od najpoznatijih britanskih izdavačkih kuća, Octopus Publishing Group.

Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako od njih je na jednoj stranici ukratko opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb, tako, ističu da je to ljubak glavni grad Hrvatske, izgrađen u austro-ugarskom stilu, pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija, a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad.

Da Zagreb nije interesantan samo kao turistička destinacija, već i kao poslovna, potvrđuje prošlotjedno priznanje iz Slovenije. Naime na netom završenoj kongresnoj burzi Conventa, održanoj u Ljubljani 22. i 23. siječnja, Zagreb je osvojio certifikat izvrsnosti, čime je uvršten među 10 najboljih kongresnih destinacija. Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno cijeni ovo priznanje jer ono još jednom dokazuje da naš grad održava uspješan kontinuitet i kvalitetu kao kongresno odredište. Podjsećamo, Zagreb je prošle godine osvojio nagradu Meetings Star kao najbolja kongresna destinacija jugoistočne Europe.