SKANDAL U CANNESU

Zabranili im ulaz na crveni tepih zbog cipela

19.05.2015 u 17:59

Bionic
Reading

Možda niste znali, ali Filmski festival u Cannesu ima vrlo striktna pravila oblačenja, što podrazumijeva i to da gošće moraju nositi cipele na petu

Kako piše AP, nekoliko je gošći ostalo uskraćeno za uživanje u premijeri filma 'Carol' jer su na festival došle u cipelama s ravnim potplatima te su im zabranili ulazak.

Screen International
pak piše kako se s tim pravilom ne slažu mnoge žene, među kojima je i glumica Emily Blunt: 'Da budem iskrena, bilo bi najbolje da većinom nosimo cipele bez potpetica.' Slavna je glumica došla na premijeru filma 'Sicario', a redatelj Denis Villeneuve se našalio kazavši kako bi zajedno s kolegama Benicijem del Torom i Joshom Brolinom trebao nositi cipele s viskom petom u znak protesta.

Tradicionalno, Filmski festival u Cannesu ima vrlo stroga pravila odijevanja. Muškarci pak trebaju biti u odijelima s leptir-mašnama i crnim cipelama. Iako ova pravila ne postoje napismeno, glasnogovornica Christine Aime rekla je kako se redare potiče da paze na red. Također je rekla kako zabranu ulaska damama koje su bile u ravnim cipelama smatraju svojom pogreškom.