NAPUNITE BATERIJE

Pronašli smo destinaciju za proslavu Nove godine u čarobnoj zimskoj oazi na našoj obali

06.12.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Posljednji dani stare godine najčešće su vrlo užurbani i prepuni obaveza. Rokovi su pri kraju, liste beskonačne, a vremena ima sve manje. Koliko god blagdansko vrijeme bilo magično i lijepo, s druge strane može biti tako iscrpljujuće. A onda nakon svega dolazi i proslava Nove godine. Možda je vrijeme da si ugodite, zaboravite na groznicu novogodišnje večeri i priuštite si adventski bijeg

Nakon božićnih domjenaka, obiteljskog okupljanja, kuhanja i pečenja kolača, dekoracije doma, ugošćavanja i odlazaka u goste, stiže Nova godina i grozničavo pitanje gdje dočekati ponoć u najluđoj večeri u godinu.

I dok će neki uz posljednje atome snage početi kopati po ormaru tražeći onu haljinu koju nosili prije dvije, tri godine, drugi će nazivati prijatelje provjeravajući gdje se slavi ove godine. Mnogi će pak odmahnuti rukom i zaključiti kako je to 'previše truda oko ničega'. Možda je prekasno za rezervaciju one kolibe u planinama o kojoj ste razgovarali još početkom godine, no zato nije kasno za novogodišnji odmor. Da, upravo tako – nova godina, novo putovanje. Zvuči tako primamljivo, zar ne?

Novu godinu dobro je provesti onako kako želite provesti i ostatak godine, sretni, nasmijani i okruženi dragim ljudima na posebnom mjestu, a ovi razlozi mogli bi vas nagovoriti da se ipak odvojite s kauča, ispustite daljinski iz ruke i priuštite si adventski bijeg, u paru ili u odabranom društvu.

Adventski bijeg je prilika da se konačno odmorite

Posljednji dani u godini često su natrpani obvezama razmjenjuju se ne baš prikladni božićni darovi i rješavaju zadnje otvorene stavke na 'to do' listi. A onda dolazi priprema za doček Nove godine. Dotjerujete kuću, dotjerujete sebe, trčite u kupovinu, režete, pripremate i onda kasno poslijepodne na Staru godinu shvatite da niste kupili dovoljno kruha. Već vam je prisjelo, zar ne?

Adventski bijeg nudi savršenu alternativu. Nema kupovine, nema kuhanja i nema pranja posuđa. Ako odaberete dobru lokaciju dovoljno je da samo dođete, slavite (ako želite ili samo spavate), razmazite se i uživate u savršenom doručku koji niste sami pripremali.

Zabavu i društvo birate sami

Ljepota adventskog bijega je u tome da to može biti putovanje baš po vašoj mjeri - romantični bijeg u dvoje ili putovanje s prijateljima i obitelji, tulumarenje ili opuštanje. Ove godine ne morate razmišljati kako pristojno odbiti pozive na zabavu ili izbjeći određeno društvo. Samo trebate odabrati lokaciju, društvo i naravno, spakirati se, a to ako i preskočite nije nepremostiv problem.

Svjež početak nove godine

Adventski bijeg otvara vrata sasvim novog početka nove godine. Nakon blagdanskog putovanja u novu godinu ulazimo odmorni, sretni, napunjenih baterija s prekrasnim uspomenama koje nas nadahnjuju. Osim toga, ponekad nam je potrebno da posvetimo vrijeme samo sebi, da se opustimo i razmazimo. Zašto novu godinu ne započeti masažom ili tretmanom koji planirate i odgađate već mjesecima?

No, po pitanju adventskog bijega najvažnija stavka je izbor lokacije jer upravo ona osigurava da novu godinu ispratite sa stilom, a novu dočekate bolje no ikada.

A za adventski bijeg za pamćenje ne morate otputovati daleko. U srcu hrvatskog obalnog dragulja, Zadra, u adventsko vrijeme odvija se prava blagdanska simfonija. Iako morske gradove u zimskim mjesecima karakteriziraju tišina i mir, u blagdansko vrijeme Zadar ponovno oživi, nudeći jedinstveni adventski doživljaj. Tako se Zadar od 24. studenog do 6. siječnja, pretvara u čarobnu zimsku oazu te se ondje održava bogat Adventski program s mnoštvom sadržaja za velike i male. Uronite u ukrašene zadarske ulice, zagrijte se uz karakteristične adventske kućice iz kojih se širi miris kuhanog vina i tradicionalnih dalmatinskih slastica. Istražite gastronomske oaze grada, uživajući u bogatim okusima koji definiraju regiju te isprobajte domaće specijalitete koji mame izgledom i mirisom, dok na ugodnim temperaturama šarmantnim gradskim ulicama odjekuju melodije hvaljenih glazbenika poput Tonija Cetinskog, Joleta, Tomislava Bralića i Klape Intrade.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera: Savršena destinacija za adventski bijeg

A posebna dimenzija odmora krije se u blizini Zadra, u Falkensteiner Resortu Punta Skala gdje se nalazi se očaravajući Hotel & Spa Iadera. Smješten uz slikovitu obalu, s pogledom i zalaskom sunca koji ostavljaju bez daha u svakom dijelu godine, gostima nudi vrhunski boravak i adventsko iskustvo za pamćenje.

Hotel & Spa Iadera savršena je destinacija za božićni bijeg u Zadru. Uživajte u lokalnoj tradiciji i ukusnoj gastronomiji, opustite se uz raznolike sadržaje resorta i prilagođene programe za nezaboravan odmor. Nakon dana ispunjenog slavljem i blagdanskim raspoloženjem, pomladite se u relaksirajućoj Acquapura spa zoni koja se prostire na čak 6.000m2 uz opuštajuće tretmane po izboru. A za poseban adventski doživljaj, Maraska i Falkensteiner pozivaju vas da Zadar i 'okusite' i to kroz Maraska proizvode, koje kao gost hotela možete besplatno degustirati na Adventu.

Proslava Nove godine po vašoj mjeri

Tradicionalni aperitivi, vrhunski zabavni program i živahni zvukove Dalmacije - Hotel & Spa Iadera omogućuje savršenu kombinaciju slavlja i opuštanja za Novu godinu. Bilo da tražite lokaciju za romantični bijeg u dvoje ili želite proslaviti s prijateljima i obitelji, Hotel & Spa Iadera donosi uzbudljive programe i personalizirane tretmane koji odgovaraju individualnim željama.

Za Novogodišnju večer, osim gastronomskih specijaliteta, oduševit će vas i zabavan program uz najveće glazbene hitove, koja će osigurati noć ispunjenu plesom, radošću i slavljem. A dok vi uživate u svečanostima, tu je i zabava za najmlađe koji mogu sudjelovati u posebnoj dječjoj zabavi, ispunjenoj igrama, glazbom, balonima i iznenađenjima, a sve pod brižnim okom animacijskog tima.

Proslava u hotelu otkriti će vam i neke dodatne čari – kao prvo, ne morate razmišljati o tome kako se domoći kreveta, a na prvo jutro nove godine prepustite se čarima bogatog hotelskog doručka. U Falkensteiner Hotel & Spa Iadera Novu godinu dočekat ćete na nezaboravan način, a u ovoj opuštajućoj oazi stvorit ćete drage uspomene. Uz to, ako se po prvom jutru poznaje ostatak godine, ona će biti za pamćenje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Falkensteiner Hrvatska.