SLAŽETE LI SE?

Za sretan brak potrebne su samo dvije stvari

12.02.2014 u 12:26

Bionic
Reading

Među mnogobrojnim istraživanjima o uspješnim brakovima jedna nova studija ima recept za sreću - poljupce i nježne riječi

Studija s 1.000 Amerikanaca pokazala je da se ključ uspješnih brakova krije u riječima 'volim te' i poljupcima. Također je otkriveno da sretni parovi pronalaze vremena da desetak puta mjesečno ozbiljno razgovaraju o svojim osjećajima. A tu su i najmanje tri poveznice poput hobija, interesa za slične životne teme i načina razmišljanja.

Većina ispitanih vjeruje da je tajna zapravo u povjerenju te prihvaćanju svih mana i vrlina partnera.

Na prvom mjestu među romantičnim gestama nalaze se riječi 'volim te' desetak puta tjedno. Na drugom mjestu je ista količina poljubaca, a na trećem svakodnevno maženje. Dalje se na listi nalazi seks tri puta tjedno pa desetak razgovora mjesečno o osjećajima i vezi. Na listi važnih romantičnih stvari je i zajedno objedovanje barem tri puta tjedno, dva izlaska mjesečno, pa i tri rasprave s rješavanjem problema. Ispitanici su naveli da im je važno i poneko iznenađenje u bilo kojem obliku, barem jedan zajednički godišnji odmor te minimalno tri ista interesa ili hobija.

Za dobar brak na prvom mjestu je prihvaćanje mana, pa povjerenje i iskrenost. Na četvrto mjesto ispitanici su stavili poštivanje partnera te potporu i priznanje pogreške. Nadalje su važni iskazivanje ljubavi riječima, zajedničko vrijeme i razumijevanje, kao i vrijeme za sebe, podjela kućanskih poslova te redovit seks.