FINO I UKUSNO

Za prste polizati: Ove jesenske delicije naprosto morate probati

1/5

Hrskavi ravioli s krvavicom na kremastom zelju

Što je potrebno: 4 lista debelih kora za štrudlu, 250 g krvavice, 200 g žutog luka, sol/papar, jaje, 250 g kiselog zelja, 0,1l vrhnja za kuhanje, crvena slatka paprika.

Priprema: Luk nasjeckati na sitne komadiće, krvavice oguliti i izrezati na male kocke, a luk zapržiti i podijeliti u dvije tave. U jednu dodati krvavicu te začiniti solju i paprom, a u drugoj dodati oprano kiselo zelje. Krvavice zapeći dok se ne rastope i dok se ne stvori kremasta masa. Masu malo ohladiti, tijesto narezati na trake od 10 cm širine, staviti po 2 žlice mase od krvavice i umotat u raviol. Završno zaljepiti sa jajem. Zatim u tavi s malo ulja ispeći lagano zlatne boje, zelje lagano zapržiti na luku, dodati začine te pirjati nekih 20-ak minuta, na kraju dodati vrhnje i maslac, te poslužiti uz raviole.

Hrskavi ravioli s krvavicom na kremastom zelju

Hrskavi ravioli s krvavicom na kremastom zelju

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

Prethodna slika Sljedeca slika
Pred nama su dani veselja koji počinju s blagdanom Sv. Martina, a nastavljaju se kroz cijeli prosinac do kraja godine. Diljem srednje Europe 11. studeni se slavi u skladu s tradicijom i brojnim običajima. Upravo ovih dana zagrebački restoran Apetit nudi gastro specijalitete koji se sljubljuju s vinom te čine jednu fuziju koja nas vodi na posebno višeosjetilno putovanje.
  • Autor: E. K.
  • Objavljeno 08.11.2018 u 12:39