PREDMET ŽELJA

Za ovom su se torbom pomamile žene

17.09.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Želite torbu kakvu fura Angelina Jolie? Onda ćete morati posegnuti prilično duboko u džep i izdvojiti vrtoglavih tri tisuće funti. Naime, torba Louis Vuitton Capucine postala je 'apsolutni must-have', Louis Vuittonovi butici diljem Europe bilježe nestašicu zaliha te torbe, a dugačkoj listi kupaca naručeni predmet želje neće stići sve do listopada

Ako želite znati koja je torba hit ove sezone, to je ona koju se često može vidjeti na ruci Angeline Jolie – Louis Vuittonova torbica Capucine koja se prodaje diljem Europe, a fashionistice diljem svijeta spremne su na sve kako bi se dočepale barem jednog primjerka.

No ti kupci svakako moraju biti duboka džepa, jer torba Capucine košta i do 3.250 funti, što je oko 29,5 tisuća kuna, a zaposlenici u Louis Vuitton butiku u New Bond Streetu u Londonu kažu kako su rasprodane.

Novi primjerci vjerojatno će u skladišta stići krajem mjeseca, no u nešto manjim količinama, no taj nedostatak vrlo lako može biti i jako dobar marketinški trik.

No je li ova pomodna torba vrijedna tolikog novca? Modna stručnjakinja Nicole Mowbray kaže kako je ta cijena previše paprena, posebice s obzirom na činjenicu da je taj model prošlogodišnji, iako je u centar pažnje došao tek ove sezone. Torba koja je predstavljena u lipnju, u medijskoj kampanji promovirala je glumica Michelle Williams.

Torbica je dobila ime po Rue des Capucines u Parizu gdje je Louis Vuitton otvorio svoj prvi butik 1854., a napravljena je od teleće kože te je korištena minimalna kemijska prerada, a poznata je po svojoj kvaliteti i trajnosti. Srednja veličina Capucine torba košta tri tisuće funti, a velika 3.250 funti.

Baš kao i mnoge dizajnerske torbe, i Capucine ima svoju 'kopiju' ili 'fake' – Zara prodaje klasičnu kožnu torbu s jednostavnim metalnim detaljem za 109 funti, što je oko tisuću kuna.