EDUCIRANJE UČENIKA

Vrtim zdravi film - projekt o zdravim životnim navikama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.03.2011 14:25
  • Objavljeno 21.03.2011 u 13:09
Zoran Primorac, Nikola Perković, Olivera Međugorac, Darija Vranešić Bender, Gordan Kožulj

Zoran Primorac, Nikola Perković, Olivera Međugorac, Darija Vranešić Bender, Gordan Kožulj

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Cilj projekta 'Vrtim zdravi film' je educiranje učenika osnovnih škola o zdravim životnim navikama s fokusom na pravilnu prehranu i važnost tjelesnih aktivnosti. S obzirom da se radi o prvoj sezoni, ideja će biti implementirana kao pilot projekt u 7 škola iz različitih hrvatskih gradova: Osijeka, Varaždina, Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita

Vjera u uspjeh ovog projekta temelji se na suradnji dvaju ključnih partnera: Hrvatskog školskog športskog saveza kao krovne institucije za organizaciju i razvoj školskog sporta u Republici Hrvatskoj i tvrtke Nestlé, vodeće svjetske prehrambene kompanije.

'Zadatak da doprinesemo društvu u kojemu djelujemo integralni je dio naše poslovne strategije, a posebnu pažnju posvećujemo djeci i razvoju njihovog potencijala. S obzirom na naša stručna znanja, prepoznali smo probleme vezane uz prehranu kao segment u kojemu možemo najviše pridonijeti društvu, a ujedno i stvoriti dodatnu vrijednost našoj kompaniji. Ovaj projekt slijedi globalnu inicijativu pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme koji će se do kraja godine provoditi u svim zemljama (115) u kojima Nestlé posluje. Hrvatska je i u ovome segmentu regionalni lider, te postavlja standarde koje će naši susjedi tek pokušati dosegnuti', istaknula je Olivera Međugorac, direktorica korporativnih komunikacije tvrtke Nestlé Adriatic.

Projekt 'Vrtim zdravi film' obraća se učenicima na tri različita načina: a) motivacijom da sudjeluju na natjecanjima Hrvatskog školskog športskog saveza, b) edukacijom na školskim satovima i tematskim tribinama o pravilnom načinu prehrane kao važnog čimbenika za pravilno i zdravo odrastanje, te c) aktivacijom učeničkih školskih video sekcija na izradu kreativno-edukativnih filmova na temu zdravih životnih navika. Na taj način, želja je potaknuti što više djece da se aktivno i na sebi svojstven način uključe u izradu i provedbu ideje.

Projekt 'Vrtim Zdravi Film' naslanja se na Akcijski plan plana za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine za razdoblje od 2010. do 2012. godine te očekujemo da bi u svom razvoju trebao postati njegov integralni dio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi