IZVRSNO PRISTAJE

Vrijeme je da nađete idealnu suknju za svoj oblik tijela

08.05.2014 u 10:02

  • +9

Koja suknja najbolje pristaje uz vaš oblik tijela

Izvor: tportal.hr / Autor: Promo /HM/Mango

Bionic
Reading

Za svaku ženu postoji minimalno jedan tip suknje u kojem će izgledati fantastično i koji je idealan baš za njezin oblik tijela. Treba samo znati koji kroj odgovara kojem obliku

Od mikro minica, do damskih olovka-suknji, do onih srednje dužine ravna kroja. Svaki od njih idealan je za određeni oblik tijela. Pronađite se u osnovna četiri tipa, dizajne prilagodite svom tijelu te izgledajte senzacionalno.

Oblik tijela poput jabuke

To je oblik tijela u kojem vam je donji dio kraći, a oko bokova i trbuha ste jači. Ovom obliku izvrsno pristaju kratke suknje visoka struka, koje ističu noge, a prikrivaju bokove.

Odlične su jer maskiraju kritični dio tijela, a zbog dužine naglašavaju noge. Te suknjice mogu biti i sportskog štiha poput suknjica kakve nose tenisačice, a ako odaberete finiju tkaninu, možete je nositi na trendi balerinke, seksi japanke ili sandale.

Oblik tijela poput banane
Struk bokovi i ramena skoro su vam iste širine. Ovakvim tipovima žena odlično stoje suknje koje prate liniju tijela, a poželjno je da su mini dužine.

Ovo je dobar izbor, jer će uska suknja naglasiti obline koje imate i tako malo dodati na volumenu, a i istaknut ćete noge. Suknje s uzorcima, bilo da se radi o točkicama ili nekom životinjskom printu također će dodati obujam, odnosno stvoriti iluziju oblina. Kratki asimetrični rubovi odvratit će pažnju i naglasiti noge.


Pješčani sat, figura s naglašenim bokovima
Odlično ćete izgledati u suknji kroja olovke. Takav kroj vizualno smanjuje bokove i zaglađuje obline. Iako pencil-suknje mogu dati konotaciju poslovnog stila, no ako odaberete neku u boji ili razigrate gornji dio, dobili ste sjajan outfit za vikend. Visoki struk takve suknje osigurat će da pažnja bude usmjerena prema srednjem dijelu tijela više nego prema bokovima.

Oblik tijela poput kruške
Bokovi su najširi dio vašeg tijela, a imate i jače noge. Izgledat ćete fantastično u suknjama A-kroja. Suknje A-kroja visoka struka naglašavaju također srednji dio tijela vizualno smanjujući širinu bokova. Odličan su izbor za ovaj oblik tijela i suknje srednje dužine koje prate liniju tijela ili pak suknje do koljena u laganim materijalima.