Terme Laško

Vodimo vas na top destinaciju za obitelji, a nadomak je Zagreba!

28.02.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Kupanje pod zvjezdanim nebom usred zime, čokoladna masaža, VR zabava, mnogo prilika za aktivan odmor…, evo što možete doživjeti u jednoj od najatraktivnijih family lokacija u Sloveniji – Termama Laško!

Drugi dio zimskih školskih praznika za hrvatske školarce starta 19. veljače, pa pauzu od školskih obaveza mnoge obitelji žele iskoristiti pametno i provesti kvalitetno zajedničko vrijeme. Kako djecu maknuti od ekrana i potaknuti ih na više fizičke aktivnosti i druženja, vruća je tema među roditeljima, koji su itekako svjesni da su doživljaji ono što se pamti i što čini život ljepšim. Neki će nadolazeći zimski odmor provesti na snježnim padinama, no za one kojima to nije opcija, u Termama Laško pobrinuli su se da praznici u veljači budu puni doživljaja. Termalni kompleks uz rijeku Savinju, posebno njihov Termalni centar ispod jedinstvene staklene kupole, ali i drugi sadržaji same destinacije, garantiraju nezaboravan provod za čitavu obitelj.

Kupanje pod zvjezdanim nebom

Bazen s valovima, dječji vodeni park, tri viseća whirlpoola iznad bazena, različiti tobogani…, ispod jedinstvene staklene kupole Termalnog centra krije se prava oaza zabave za najmlađe. Vodene atrakcije, dakako, najviše privlače djecu, no ovdje je toliko nestvarno lijepo chillati da će i odrasli uživati. Posebno je lijepo u noćnim satima, je ćete ispod jedinstvene staklene kupole imati dojam kao da ste na otvorenom, pod zvjezdanim nebom. Jedan od najmodernijih termalnih centara u Sloveniji ima, dakako, i najposebnije saune za opuštanje.

Wellness za djecu

Na prvu će neki biti skeptični, ali znamo koliko djeca imaju obveza, pa i stresa, pritisnuti velikim očekivanjima, pa i njima treba opuštanje. A gdje su djeca tu je i čokolada! Naime, u Wellness Spa centru Thermane Laško pripremili su posebne wellness tretmane za djecu od pet do 13 godina, a najpopularnija je – sasvim očekivano! – čokoladna masaža. Miris čokolade djeluje umirujuće, a kakao ekstrakt hrani nježnu dječju kožu. Djeca se mogu opustiti i uz princezinu manikuru te njegu lica.

Ovo je posebna atrakcija! Soba za VR iskustvo jedan je od djeci najzanimljivijih punktova u Termama Laško. Uz pomoć virtualne stvarnosti, ne samo da će se zabaviti i isprobati razne igrice, nego će saznati sve o povijesti moćnih grofova Celjskih, koji su bili jedna od najutjecajnijih plemićkih obitelji; čuti priču o zabranjenoj ljubavi Friderika Celjskog i Veronike Desaniške, a interaktivan virtualna stvarnost pretvorit će ih u Fridrika Celjskog koji se nalazi u zatvoru. Hoće li se uspjeti spasiti, saznat će svi koji posjete VR sobu u Termama Laško, gdje će u pravom smislu riječi doživjeti živopisna srednjovjekovna vremena i sliku Starog grada Celja kakav je bio nekad, ali i igrati teniski turnir, isprobati razne sportske igre, voziti se vlakom smrti…

Kreativno vrijeme

Nije uvijek jednostavno biti kreativan, no u Termama Laško sve je podređeno vašem uživanju. Naime, za djecu je ovdje uvijek puno sadržaja i organizira se bogat animacijski program. Sve igre i animacija usmjerene su na razvoj motoričkih sposobnosti, zabavu i učenje novih stvari. Djecu u mini klubu rado posjećuju Vodomček i Vodomčica, simpatične pernate maskote Terma Laško koje najmlađi obožavaju.

Što još posjetiti?

Iznad hotela, na visini od 583 metra, nalazi se brdo Hum ili 'laški Triglav', odakle puca pogled na grad. Do središta Laškog samo je 15-ak minuta ugodne šetnje uređenim pješačkim stazama, koje se protežu s obje strane rijeke, a tu je i čak osam staza pogodnih za vožnju biciklom. Staze su, doista, posebne jer prolaze rutama s manje prometa, djelomično neasfaltiranim cestama te kroz brda i doline, tako da je doista super istražiti ovaj kraj na dva kotača. Pješice ili biciklom možete i do obližnjeg Escape rooma Enigmarium, koji se nalazi u kući u kojoj je skuhana prva krigla piva u Laškom. Laško se ponosi svojoj tradicijom, pa i pivskom, stoga ne čudi da su u wellness ponudu Thermane park Laško uvrstili i pivske tretmane. Idealno za roditelje, dok djeca uživaju u bogatom animacijskom programu! Od Laškog do Celja nekih je 12 kilometara, pa ne propustite ni posjetiti spektakularan Tehnopark Celje ili Stari grad Celje, najveći srednjovjekovni dvorac u Sloveniji. Terme Laško su idealne toplice za velike i male. Rezervirajte svoj obiteljski wellness bijeg već danas i ovog proljeća uživajte u termalnoj oazi pod staklenom kupolom.

Najsretniji će osvojiti vikend za dvoje, polupansion, neograničeno kupanje u Termalnom centru hotela Thermana Park Laško, bazenima hotela Zdravilišče Laško i dnevni ulaz u Fitnes Centar. Dobitnik je Marko Jertec.