GDJE SE ŠTO NUDI?

Vodič za novogodišnju noć za svačiji džep

19.12.2013 u 23:41

Bionic
Reading

Gdje ćemo ispratiti ovu financijski stresnu i neizvjesnu 2013. godinu, ovisi prvenstveno o stanju u našem kućnom budžetu, stoga smo iz ponude zabave za 'najluđu noć' odabrali za svaki džep ponešto

Otvoreno, zabavno i besplatno

Između onog najjeftinijeg, a to su priredbe na otvorenom, najzanimljivije je u velikim gradovima koji tradicionalno na trgovima i rivama svojim građanima nude provod uz poznata glazbena imena s nacionalne ili lokalne scene.

Na središnjem gradskom Jelačić placu Zagrepčane će u 2014. uvesti Hladno pivo i Franka Batelić

Rijeka po ustaljenom običaju Novu godinu slavi u rokerskom ozračju na Riječkom korzu. Ove godine zabavu će otvoriti domaći bend Quasarr, potom će oko 23 sata nastupiti Massimo Savić i uvesti Riječane u 2014. godinu, a novogodišnju zabavu će zatvoriti zvijezde zabave - Bare i Majke

Na opatijskoj ljetnoj pozornici bit će Koktelsi i klapa Nevera

Kao i prethodnih godina, središnja proslava Nove godine u Osijeku na otvorenom bit će po principu 'ponešto za svakoga': malo zabavnjaka, malo tamburaša, podjela kuhanog vina i čaja s rumom okupljenima te vatromet i valcer u ponoć, uz čestitke gradonačelnika i župana.

CLUBBING

Za one kojima je prehladno u Novu godinu ući na otvorenom, brojni klubovi, kafići i barovi diljem Hrvatske nude zabavu za nekoliko stotina kuna.

Hemingway bar Zagreb organizira doček 2014. godine pod tradicionalnim nazivom 'Nju Jir'. Cijena konzumacije koja osigurava ulaz i bilo koje piće dobrodošlice po izboru iznosi 99 kuna, a može se i rezervirati stol za 349 kuna po osobi. DJ Dejan priprema bogat glazbeni repertoar strane i domaće glazbe, kao i najveće božićne hitove. Doček počinje u 22 sata.

Prema osječkom portalu osijek031.com, tamburaške snage predvodit će TS Sitan vez. Na Starčevićevom trgu će također svirati Passage band, a rock 'n' roll ugođaj nadopunit će The Red Roosters.

Grad Osijek ove godine organizira doček i u Kinu Europa, u kojem će uz brojna iznenađenja nastupiti Kandžija, DJ Pips i Toxara. Vrata se otvaraju u 21 sat, a za besplatan ulaz potrebno je preuzeti vaučer preko online sustava Entrio

Dalmatinski gradovi također ne zaostaju s novogodišnjom ponudom besplatne zabave na otvorenom. Tradicionalno bi najluđe i najmasovnije trebalo biti na splitskoj Rivi, na kojoj će uz zvijezdu večeri Gibbonija nastupiti Dino Dvornik Tribute Band i Mjesni odbor. U ponoć slijedi veliki vatromet.

Zadrani će, bez centralnog dočeka, kao i prethodnih godina ulazak u 2014. godinu slaviti na tri lokacije, odnosno u Varoši ispred Kulta, na Forumu te standardno na Narodnom trgu, na kojem će ih zabavljati lokalni izvođači: klapa Kanela, bendovi Differo, Black Coffee...

Šibenčani i gosti na otvorenom se mogu zabavljati na peškariji i Dolcu uz Bagatin Band i niz drugih izvođača. Makarani će se na Kačićevu trgu zabavljati uz Crvenu jabuku

Dubrovački Stradun od 2013. će se oprostiti uz zvukove Colonije, Opće opasnosti, Teške industrije i DaRive

Istarski gradovi će u Novu godinu ući, moglo bi se reći, uz glazbeni VIP klub. Naime u Poreču će, zahvaljujući financijskoj potpori hotela Valamar, goste na Trgu slobode zabavljati Toni Cetinski.

Na pulskom Forumu nastupit će Jinxi. Osim na Forumu, Puljani će Novu godinu moći dočekati i na Portati uz domaći Rock Caffe bend te na Karolini uz prigodan program Seasplash Platforme.

Na toplom u hotelu

Jinxi će nastupiti na pulskom Forumu

Oni dubljeg džepa mogu razmisliti o ponudi dizajnerskog rovinjskog hotela Lone koji organizira trodnevni zabavni program u vintage stilu pod nazivom Dolce Vita New Year. To se posebno odnosi na parove s djecom, jer hotel nudi i posebne programe zabave i animacije za najmlađe.

Doček Nove godine u hotelu Lone vrhunac je programa Dolce Vita
koji započinje 27. prosinca zabavom u noćnom klubu uz DJ-a te završava novogodišnjim koncertom The Goodfellas benda. Zabavni program uključuje mnoštvo drugih aktivnosti, kao što su American Dinner, koncert B&Bops benda, filmske večeri te degustacija odličnih istarskih vina.

Program za parove s djecom nudi i vodnjanski hotel Olympia. Novogodišnji program Olympije uključuje smještaj na bazi polupansiona, koktel dobrodošlice, svečanu večeru i doček Nove godine uz pjenušac i popularnog Jolu s bendom te dadilju za djecu. Zatim reprizu dočeka, novogodišnji wellness paket s 50 posto popusta te raznovrsni animacijski program za djecu (+ dječji doček Nove godine).

Doček Nove u kinu Tuškanac

21:00 Gospođica mama (Bachelor Mother, 1939, SAD); r: Garson Kanin; sc: Norman Krasna, Felix Jackson, Garson Kanin (nepotpisan); k: Robert De Grasse, igrani, c/b, 35 mm, 82 min.
01:00 Blue Jasmine (2013); r/sc: Woody Allen; k: Javier Aguirresarobe
igrani, boja, DCP, 98 min.
Ulaznice za članove Filmskih programa su 150 kuna, za sve ostale 200 kuna,  a kupiti se mogu na blagajni kina od 16. prosinca. Blagajna će raditi od 16 do 21 sat od ponedjeljka 16. do subote 21. prosinca, a 27. i 30. prosinca od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina.
Večer će dodatno začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), za one tradicionalnije bit će pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače te blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino i pjenušac. A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova.

Ovogodišnja hotelska ponuda aranžmana za Silvestrovo je doista bogata te prilagođena svakom džepu, jer se nudi program od 528 kuna za osobu, koliko stoji najjeftinija varijanta, do 4500 kuna, koliko koštaju najskuplji dočeci u hotelima s pet zvjezdica.

Prokušani lanci za cijelu obitelj također nude vrhunski provod pa, primjerice, u Falkensteinerovom hotelu Iadera u Boriku kod Zadra uz svečanu silvestarsku večeru nastupa Nina Badrić, dok je za zabavu uDubrovačkim vrtovima sunca zadužena Maja Šuput

Poslovično luksuzni zagrebački hotel Esplanade organizira novogodišnji show u stilu 70-ih na kojem nastupa 'jedan od najboljih disco bendova u regiji' - Disco Inferno Magic 70’s. Organizatori najavljuju vrhunski glazbeno-scenski program koji će doček Nove 2014. pretvoriti u nezaboravan događaj. Uz raskošnu večeru s pet sljedova te gulaš i sendviče nakon ponoći za 985 kuna po osobi možete uživati u neograničenoj konzumaciji biranih vina i pjenušcu.

Tamo da putujem, tamo da ludujem

Zahvaljujući internetu i niskobudžetnim avioprijevoznicima mnogim vagabundima ni teška ekonomska situacija neće poremetiti novogodišnji itinerer, bez obzira radi li se o bliskim ili dalekim destinacijama.

Slobodna Dalmacija otkriva da je dalmatinski hit doček 2014. godine Bosna i Hercegovina. Prema trenutnim pokazateljima, to su snježne padine Kupresa, Vlašića i Blidinja, a od gradova – Sarajevo

Najrazličitiji aranžmani, koji se mahom svode na iznajmljivanje privatnih kuća, sarmu iz prtljažnika i puno jeftina piva, ujedno su najjeftinije mogućnosti koje se nude na tržištu, pa ne čudi da su tako tražene, ocjenjuje splitski dnevnik.

Među jeftinijim, a time i većini Hrvata popularnijim destinacijama su istočnoeuropske prijestolnice poput Bratislave, Praga, Krakowa, Sofije ili Skoplja, u koje se može putovati za oko tisuću kuna. Crnogorska Budva također je izazvala velik interes među mladim Hrvatima jer nudi mnogo zabave na otvorenom.

Na portalu Novagodina.hr sastavili su listu 10 najboljih svjetskih odredišta koja već godinama slove kao ponajbolja mjesta za zabavu i novogodišnji provod, pa ako imate nekoliko tisuća kuna viška na računu, možete birati između Londona, Pariza, Amsterdama, Madeire, Berlina, Moskve, New Yorka, Rio de Janeira, Sidneyja i Bankoka.

303053,297460,304369,305374